• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Zeka Oyunları Aile İçi İletişimde Önemli Yer Tutuyor

Zeka Oyunları Aile İçi İletişimde Önemli Yer Tutuyor
Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi eğitimci Ali Arı, aile içi iletişim ve anne-baba-çocuk iletişiminde zeka oyunlarının önemine dikkat çekti.

Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi eğitimci Ali Arı, aile içi iletişim ve anne-baba-çocuk iletişiminde zeka oyunlarının önemine dikkat çekti.

Eğitimci olarak yıllardır gözlemlediği tespiti anlatan Ali Arı, günümüzde anne-baba rolünün genellikle çocuğun ihtiyacında devreye girdiğini belirtti. Çocukların sadece harçlık gibi konularda aileye ihtiyaç duymadığını ifade eden Arı, "Bir çocuk ailesiyle ortak paylaşımlar ister. Zevk aldığı şeyleri bir başkasıyla değil, aile bireyleriyle yapmayı ister. Örneğin, öğrendiği yeni bir bilgiyi ilk ailesine anlatmayı ya da bilgileri ailesiyle birlikte öğrenebilmeyi ister. İlk oyunlarını kardeşiyle ya da ailecek oynamayı her çocuk çok sever. Bu gerçekliğin bilinmesine rağmen aile içinde, çocuk aile iletişimi ne yazık ki ihtiyaçlar halinde olabilmektedir. Çocuk da bu ihtiyacını evde odasına çekilip telefon ya da internetle karşılamaktadır. Anne-babaların da internet ortamında bir dünyası olduğu düşünülürse herkes aynı çatı altında farklı yaşamları sürdürdüğü söylenebilir. Ya da bütün aile bireyleri bir odadayken bile bizim adımıza düşünen, konuşan ve neyle vakit geçireceğimize karar veren televizyon var. Orada da beden olarak yan yana olan aile aslında yine farklı yaşamların içinde" dedi.

"BU OYUNLAR BİRBİRİNİZLE KENETLENMENİZE KATKIDA BULUNACAK"

Aile ile birlikte oynanan oyunların özelliklerine dikkat çeken Ali Arı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu soğuk kış akşamlarında evde bulunduğumuz zamanın da fazla olduğu düşünüldüğünde, anne-babalara hem aile içi iletişim kalitesini artıracak hem de birlikte olmanın o büyük hazzına eşlik edecek zeka oyunlarına birkaç örnek vermek istiyorum. Bu oyunlar hem çok şey öğretecek hem de birbirimizle kenetlenmemize katkıda bulunacaktır. Mesela; ifade edebilme, dili iyi kullanabilme ve kelimelerle resim yapabilme yönünün gelişimi için "Bir Masal Uydur" ya da "Anlat Bakalım" bir akşamınızı keyifli geçirmenizi sağlayabilir. Kelime dağarcığını geliştirme ve anlamını bilmediğimiz birçok kelimeyi öğrenmemizi sağlayacak "Kelimebul" oyunu bir akşamınıza kahkaha katkısı sunabilir. Türk tarihinin bin yıllık gelişimini öğrenip ecdadımızın fethettiği toprakları bir akşam da siz fethedebilirsiniz "TAMGA" oyunumuzla. Çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un Fethinin muhteşem mühendislik yanlarını "Fetih 1453" oyunumuzla öğrenebilir, bir akşamın Fatih'i siz olabilirsiniz. Her akşamınızı renklendirecek daha yüzlerce oyunumuz var. Siz hangi akşam ne olmak istiyorsanız www.aliariakademi.com sayfasına ya da Atatürk caddesindeki dükkanımıza bakmanız yeterli."

Zeka Oyunları Aile İçi İletişimde Önemli Yer Tutuyor

Zeka Oyunları Aile İçi İletişimde Önemli Yer Tutuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim