• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Zayıflatıcı krem kullananlar dikkat

Zayıflatıcı krem kullananlar dikkat
Kilo problemi telaşı yapan kişilerin hata yaptıklarını belirten Dr. Fevzi Özgönül, kullandıkları zayıflatıcı kreme dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kilo problemi telaşı yapan kişilerin hata yaptıklarını belirten Dr. Fevzi Özgönül, kullandıkları zayıflatıcı kreme dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Dr. Fevzi Özgönül, "Yaz sezonu geldi bile ve herkeste bir kilo problemim var telaşı başladı. Bu telaş ise kişilerin hata yapmalarına yol açıyor. En kolay görülen yolu tercih ederek çeşitli zayıflama çaylarını, bitkisel karışımları kullanmaya başlıyorlar. Zayıflama için başvurulan haplar, çaylar, bitkisel destekler, yemek yerine geçen öğünlerin artık faydadan çok zararı olduğu halkımız tarafından anlaşıldığı halde yine de bu tür destekleri kullananlar azımsanmayacak kadar çok" dedi.

"Ne olsa krem bir zararı olmaz" diyenler dikkat

Dışarıdan sürülerek cilt altındaki yağlarda bir değişime sebep oluyorsa bitkisel bile olsa bir reaksiyona neden olduğunu ifade eden Dr. Özgönül, "Mantar da bitkiseldir fakat zehirler ve ölümümüze neden olur. Bahar aylarında çıplak ayakla otluk bölgelerde dolaşırken bacaklarımıza sürünen ısırgan otu benzeri bitkiler de rahatsız edici aşırı reaksiyonlara neden olabilir. Bedeninizin verdiği tepkileri göz ardı etmeyin. Vücudumuzdaki bu tür reaksiyonları masum kabul etmek ve yağlı bölgelerimizi düşman kabul ederek onların bir an önce kaybolması için bu reaksiyonlara katlanmak kendi vücudumuza zarar verdiğimiz gerçeğini değiştirmez. Bazen bedenimizin verdiği buna benzer tepkiler ileride organ hasarlarına kadar varabilen sonuçlar doğurabilir" açıklamalarında bulundu.

Liposuction ve benzeri radikal uygulamaların, lazer ve radyofrekans uygulamalarının geçici sonuçlar verdiğini kaydeden Dr. Özgönül, "Hatta bazı uygulamaların kalıcı hasarlara bile neden olduğu ortadayken, bedenimizi riske atmanın bir anlamı olmaz. Siz siz olun, geçici çözümler için, zaten krem ne olacak nasıl zarar verebilir ki demeyin. Sağlıklı beslenmeyi ve beden aklınızı kullanarak bedeninizi güçlendirin ve istenmeyen yağlardan yavaş fakat kalıcı olarak kurtulmayı seçin. Güçlü bir beden şişman olmaz ve lüzumsuz yağlanmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim