• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Zayıflama İlaçları Ölüm Saçıyor!

Zayıflama İlaçları Ölüm Saçıyor!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun zayıflama ilaçları hakkında kamuoyunu aydınlatmasından sonra bir açıklama da Obezite Doktoru Dr. Fevzi Özgönül'den...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun zayıflama ilaçları hakkında kamuoyunu aydınlatmasından sonra bir açıklama da Obezite Doktoru Dr. Fevzi Özgönül'den geldi. Dr.Özgönül, "Kilo kaybetmeniz için kullandığınız ilaçlar, geri alacağınız kilo kayıplarına neden olacağı gibi, vücudunuza da ağır hasarlar verir.Bu tür ilaçlardan mutlaka uzak durulması gerekir" dedi.

Dr. Fevzi Özgönül, İnsanları kandırmanın en kolay yolunun onlara hayal vaat etmek olduğunu belirterek, "İstedikleri bir şeyi söylerseniz, zaten inanmaya hazır birçok kişiye ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden satılan zayıflama ilaçları bu konuda en güzel örnek. Sloganlara bakarsanız "Yağları kendine çeken formül, bu ilacı kullan, hiç kilo almadan istediğini ye, tamamı bitkisel kapsül, 1 haftada kilonun % 20'sini yağlardan kaybet, 3 günde 3 kilo yağı kolayca yak, metabolizmanı hızlandıran kahve, her fincanda yağlarını harca." Daha binlercesini okuyabilirsiniz. Üstelik ilanın altında yüzlerce yorum. Çok azı negatif." diye konuştu.

İNSANLAR KANDIRILIYOR

Dr. Fevzi Özgönül daha sonra şunları söyledi; "Bence, hapların üzerinde yazılan yorumların hemen hemen hepsi ilanı veren kişi veya kişilerce yazılmıştır. Hatta negatif yorumlar bile bu kişiler tarafından yazılmıştır. Bu şekilde kolaylıkla reklamı yapılan ilaç satın alınır. Bu tür ilaçların faydasız olması zararlı olmasından çok daha iyidir. Zayıflama ilaçları birkaç farklı şekilde zayıflatır fakat sonucunda ölüme kadar götürebilir."

Dr.Fevzi Özgönül, o ilaçlar hakkında şunları kaydetti; "

"İştahı kesenler: İştahın kesilmesi aç kalmamıza, dolayısı ile vücutta enerji eksiğine neden olur. Kişi kilo verebilir fakat bağışıklık sistemi çöker. Kas kaybı olur ve ciltte sarkmalar görülür. İlaç kesildiği anda anormal bir iştah başlar ve kaybedilen kilolar hızla geri alınır. Bu arada çeşitli psikolojik sorunlar ve hastalıklar da başlar. Bu tür ilaçlar kalp krizini bile tetikleyebilmektedir.

Su atıcılar: Su atıcı etkisi sayesinde vücutan su kaybı ile kilo verdirir. Kan dolaşımına ve vücudun elektrolit dengesine zarar verdiği için kalıcı metabolik rahatsızlıklara ve dolaşım sisteminde bozulmalara yol açar. Elektrolit dengesizliği vücutta birçok sistemin dengesinin bozulması ile sonlanır. Emboli yaşanmazsa ilk doktor kontrolünde acilen ilacın bırakılması tavsiye edilir.

Bağırsaktan yağ emilimini engelleyenler: Yediğimiz gıdalardan aldığımız yağı bloke ederek kilo verilmesini sağlar. Bu tür ilaçlar yağda eriyen A-D-E-K vitaminlerinin emilimini de engeller. Bu nedenle kilo kaybını geçici olarak sağlar fakat saçlarımızın dökülmesine, cildimizin daha hızlı yaşlanmasına, dişlerde ve kemiklerde erimelere neden olur, gözlerimizde bozukluğa ve daha birçok probleme yol açar. İlacı bırakınca geri gelen kilolar da cabası olur.

Metabolizmayı hızlandıranlar: Bu tür ilaçlar metabolizmayı hızlandırarak daha çok enerji harcanmasını sağlar, böylece az hareket ile daha fazla enerji harcandığı için kilo kaybı olabilir fakat çabuk yaşlanmaya ve bir çok organ hasarına neden olur. Ağır endokrin sistem rahatsızlığına da yol açabilir.

Bağırsak sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayanlar: Bu tür ilaçlar gıdaların emilmeden dışarı atılmasını sağlar. Fakat dışarı atım esnasında vücudun ihtiyaç duyduğu birçok gıda da emilmeden atıldığı için iştah artışı olur. Ayrıca çeşitli mide, bağırsak sistemi rahatsızlıkları, bağırsak florasında bozulmalar ve sonucunda mantar yerleşimine neden olur. Ayrıca vücut ihtiyacı olan enerjiyi alamadığı için bağışıklık sisteminde de çökme olur. Bunun yanı sıra saç dökülmesi gibi birçok etkiye neden olur."

Zayıflama İlaçları Ölüm Saçıyor!

Zayıflama İlaçları Ölüm Saçıyor!

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim