• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Zaman'ın manşetinde MİT skandalı iddiası!

Hükümet cemaat kavgasında, camianın amiral gemisi Zaman gazetesi, MİT'in talimatını böyle gördü.
Paralel devlet yapılanmasının izlenmesini isteyen MİT'in talimatını Zaman gazetesi, manşetten "MİT'ten skandal talimat: Tüm dini grupları izleyin" başlığıyla verdi.
Devlet içindeki illegal yapılanmanın takibinin yapılmasını isteyen MİT'in yazısı haberde tüm dini grupların izleneceği algısıyla verildi. Talimatta geçen radikal dini örgütler ile radikal dini akımlar ifadesi es geçildi.
 
TARAF'TA PARALEL DEVLET BAŞLIĞIYLA VERİLMİŞTİ
 
Cemaate yakın Taraf gazetesinin dünkü haberi bugün Zaman'ın manşetindeydi. Taraf'ın dün sürmanşetten "Örgütün kod adı: PDY" başlığıyla duyurulan haber, Zaman'da farklı bir başlıkla verilmesi dikkat çekti. 
Haberin spotunda "3 gün önce gönderilen yazılı talimatla, teşkilata bütün dinî fraksiyonları ve grupları takip emri verildi, “Paralel Devlet Yapılanmaları (PDY) birinci derecede hedef önceliğinde izlenecektir.” denildi." ifadesi yer aldı.
2014 yılı Hedef Öncelikleri ve Planlı İstekleri” başlıklı yazıdaki emirler şöyle:
 
1) Yurtiçi/yurtdışı kaynaklı yapılardan beslenen ve kamu kurum / kuruluşlarında illegal faaliyet yürüten Paralel Devlet Yapılanmaları/PDY (Her türlü fraksiyon vb.) birinci derecede hedef önceliğinde izlenecektir.
 
2) Yaşanan konjonktürel gelişmeler bağlamında; hedef önceliklerinde yer alan / almayan bir takım grup/oluşumların (yerli /yabancı radikal dini örgütleri ile yerli/yabancı dini akımlar), Yargı ve Güvenlik Güçleri başta olmak üzere devlet içerisinde illegal yapılanma faaliyetlerinde bulundukları görülmüştür. Bundan böyle bu ve benzeri yerli / yabancı mahreçli oluşumların takip ve kontrolü önem taşımaktadır.
 
3) Bu çerçevede; anılan oluşumların, ‘paralel devlet yapılanma faaliyetlerine ilişkin’ emarelerinin tespitine yönelik mevcut nitelikli kaynaklardan istifade edilmesini, ayrıca bu konudaki kaynak zafiyetini gidermeye yönelik nitelikli kaynak temini çalışmalarına ağırlık verilmesini, yürütülecek çalışmalar sonucu ‘Paralel Devlet Yapılanmaları’ kapsamında derlenecek bilgilerin, “Makama Özel” ve Arşiv Dosya Fihristi No: “13113.60000” karşılığı gönderilmesi.”
 
www.gazeteciler.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim