• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Zaman’a kayyım atanması İngiliz basınında

Zaman’a kayyım atanması İngiliz basınında
İngiliz basını, bugün Zaman gazetesine kayyım kararı atanmasını sayfalarına taşıdı.

İngiliz basını, bugün Zaman gazetesine kayyım kararı atanmasını sayfalarına taşıdı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet kontrolü altında, ülkede en çok ses getiren muhalif yayın olan Zaman Gazetesi'ne mahkeme kararıyla el koydu." denildi.

Haberde, mahkeme kararına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekilerek, "Hizmet Hareketi"nin hükümet tarafından "terör örgütü" olarak ilan edildiği belirtildi. BBC ayrıca, Erdoğan hükümetinin gazetecilere yaptığı muamele nedeniyle uluslararası platformda eleştiri oklarına maruz kaldığını ifade etti.

Bu arada haberde "Türkiye'de basın özgürlüğü" olarak verilen ara başlıkta çoğu Kürt kökenli 30'dan fazla gazetecinin halen tutuklu olduğu, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in hazırladığı Basın Özgürlüğü 2015 Endeksi'nde Türkiye'nin 149'uncu sırada yer aldığı ve Türk hükümetinin dünyadaki en özgür basının kendi ülkesinde olduğunu savunduğu hatırlatıldı.

TELEGRAPH: KORKULAR BÜYÜYOR

İngiltere'nin saygın gazeteleri arasında yer alan The Daily Telegraph ise haberi "Yetkililerin Türkiye'nin en çok satan muhalif gazetesine el koyması, korkuları artırıyor" başlığıyla aktardı. Haberde, "Cumhurbaşkanına eleştirel yaklaşan ve Türkiye'nin en çok satan muhalif günlük gazetesi Zaman'a mahkeme kararıyla el konması, ülkedeki gazeteciler ve medya üzerine kurulan hükümet baskıları, korkuları giderek artırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'deki iktidarın basın özgürlüğü konusunda endişeleri giderek arttırdığına dikkat çeken gazete, daha önceden de Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün hazırladığı MİT TIR'ları haberi nedeniyle casuslukla suçlandığını ve Koza İpek Medya Grubu'na bağlı basın kuruluşlarına da canlı yayın esnasında baskın yapıldığını hatırlattı.

FINANCIAL TIMES: TÜRKİYE EN BÜYÜK HABER GRUBUNA EL KOYDU

İngiliz Financial Times gazetesi ise Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında gerçekleşecek AB Zirvesi'nden üç gün önce, ülkenin AB üyeliği için tekrar görüşmelere başladığı ve göçmen krizinde işbirliğine gitmeyi umduğu sırada Zaman'a kayyım atandığına dikkat çekildi.

Haberde ayrıca, gazeteye konuşan üst düzey bir AB diplomatı, bugünkü gelişmeleri "Türkiye'nin tipik bir yaklaşımı" olarak değerlendirerek, Türkiye'nin AB'den "göçmen krizinde yardım ediyoruz, geri kalanına ses çıkarma" şeklinde bir beklentisi olduğunu belirtti. AB diplomatı, AB Konsey Başkanı Donald Tusk'un Türkiye ziyareti sırasında ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel ziyaretinden iki gün önce gazeteye el konulmasını, "zamanlama tam olarak yüze atılan bir tokat" ifadelerini kullandı..

İNGİLİZ GAZETECİLERDEN ZAMAN'A DESTEK

Bu arada, kayyım kararına İngiliz gazetecilerden de tepkiler geliyor. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Alan Rusbridger da sosyal medya Twitter hesabından, Today's Zaman'ın yayımladığı "Kaygılıyız" yazısını paylaşarak, gazeteye desteğini gösterdi.Cihan

Zaman’a kayyım atanması İngiliz basınında

Zaman’a kayyım atanması İngiliz basınında

Zaman’a kayyım atanması İngiliz basınında

Zaman’a kayyım atanması İngiliz basınında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim