• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı
Önceki gün yayın hayatına başlayan Zaman Kurdî internet sitesinin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı.

Önceki gün yayın hayatına başlayan Zaman Kurdî internet sitesinin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Zaman gazetesinin merkez binasında yapılan tanıtım toplantısına milletvekilleri, gazeteciler, Kuzey Irak ve Diyarbakır'dan gelen davetliler katıldı.

Törenin başında Kürt sanatçı Aram Tigran'ın "Bi xweş awaz e, letîf û naz e, Letîf û naz e, zimanê kurdî" dizelerinden oluşan "Zimanî Kurdî" isimli parçası seslendirildi.

Törende konuşan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, Zaman Kurdî'nin dünyada farklı kültür ve dillere açılma anlamında Zaman'ın ne ilk ne de son adımı olduğunu söyledi. Zaman'ın 17 ülkede 10 ayrı dilde yayımlandığını hatırlayan Bilici, Zaman Kurdî çalışmasının ise gecikmeli hayata geçirilen bir proje olduğuna vurgu yaptı. Bilici, "Fakat her şeyin beli bir doğum vakti var. Bunun da doğum vakti bu zamanmış diye düşünüyorum." dedi.

Törende konuşan Gazeteci Şahin Alpay ise Zaman Kurdî'nin yayın hayatına başlamasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Şahin, Zaman Kurdî'nin hem ülke hem de Zaman için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Törende Kürtçe ve Türkçe konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da "Türklerin ve Kürtlerin kardeşliği için sizin bu çalışmanızı kutluyorum. Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun. Sayın Bilici de söyledi, keşke bu işler daha önce olsaydı. 20 yıl önce, 15 yıl önce ve hatta dün bugünden iyiydi. Çünkü maalesef bütün bir coğrafyamız kan içinde. Türk, Kürt, Arap, Şii, Sünni, Alevi , Ezidi ve Süryani aklınıza ne gelirse tam 100 yıl önce 1915'te Ortadoğuyu parçalayan Sykes-Picot antlaşması yırtıldı ve yeni bir Ortadoğu kuruluyor. Ama kan, revan ve katliamla kuruluyor. Nereye varacağını hiç birimiz bilmiyoruz. Ortadoğu'da Kürtlersiz bir Ortadoğu olmayacak. Kürtler Suriye'de de Irak'ta da nerede yaşıyorlarsa hak ve hukuklarını alacaklar. Bir statüleri olacak. Bu statü Allah'tan diliyoruz kan, savaş ve gözyaşı ile olmasın. Sorunlarımızı anlaşarak, konuşarak ve birleşerek yeni bir Ortadoğu ortaya koyarak çözelim. Bu çağrımız inancı, fikri, görüşü ne olursa olsun bu çağrımız herkese. Yeni bir Türkiye barış ve kardeşlik kazansın." diye konuştu.

Zaman Gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Aziz İstegün ise şunları söyledi: "Kürt halkının ve Türkiye'nin saygı değer düşünce adamları bizim açımızdan tarihi bir öneme sahip olan Zamankurdi'nin yayın hayatına başlaması münasebetiyle düzenlediğimiz programa iştirak ettiğiniz için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz . İnternet üzerinden yayın yapacak olan Zamankürdi'nin demokrasi ve toplumsal barışa güç vermesini diliyorum. Daha önce İngilizce, Arapça ve bir çok dillerde yayın yapan Zaman gazetesi Kürtçe ile Kürt kamuoyunun karşısına çıkıyor."

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı

Zaman Kurdî'nin tanıtımı yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim