• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Zaman Kurdî, Kürtçe eğitime başlıyor

Zaman Kurdî, Kürtçe eğitime başlıyor
Yayın hayatına 8 Aralık'ta başlayan zamankurdi.com önemli bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Yayın hayatına 8 Aralık'ta başlayan zamankurdi.com önemli bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri okuyucularına Kürtçe aktaran site, pazartesi günü Kürtçe eğitime başlıyor. Sınıf ortamında 1 öğretmen ve 3 öğrenciyle çekilen dil dersleri, haftada 2 gün olarak pazartesi ve cuma günleri siteden yayınlanacak. zamankurdi.com'un takipçileri, yayınlanan videoları izleyerek kısa sürede Kürtçe öğrenme imkanına kavuşabilecek.

İnternet üzerinden yayın yapan Zaman Kurdî, Türkiye'deki farklılıkları zenginliğe dönüştürme yolunda önemli bir adım atıyor. Anadilde eğitim imkanı olmadığı için Kürtçe öğrenemeyen okuyucularına anlamlı bir sürpriz hazırlayan Zaman Kurdî, internet üzerinden Kürtçe eğitime başlama kararı aldı. "Kurdî Hîn Dibim" adıyla 98 bölümlük görüntülü bir eğitim seti hazırlayan site, pazartesi günü zamankurdi.com'dan yayına başlıyor. Sitenin takipçileri, yayınlanacak eğitim videolarını izleyerek Kürtçe öğrenme veya Kürtçelerini geliştirme fırsatını yakalamış olacak. Her bölüm istenildiği kadar izlenebilecek.

Asimilasyon, inkar ve imha politikası sebebiyle yıllar boyunca Kürtçe'nin yok sayıldığını belirten zamankurdi.com yayın yönetmeni Aziz İstegün, Türkiye'nin gerçek bir demokrasi ülkesi olması için toplumsal kesimler arasındaki duvarların yıkılması gerektiğini vurguladı. Bütün Türkiye'yi kucaklayan bir anlayışla yayıncılık yapan Zaman'ın, Türkçe, İngilizce ve Arapça'dan sonra Kürtçe yayına başlamasının büyük önem taşıdığını belirten İstegün, Zaman Kurdî'nin demokratik, özgür, çoğulcu ve renkli bir Türkiye'ye katkı sağladığını kaydetti. On yıllardan beri uygulanan acımasız politikalar sebebiyle Türkiye'deki Kürtler arasında Kürtçe okuma-yazma oranının çok düşük olduğunu dile getiren İstegün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır büyük acılar yaşayan Kürtlerin kendi dillerinde okuyup yazamaması aslında bütün Türkiye'nin ayıbıdır. Toplumsal barış ve karşılıklı birbirini anlamanın dili olmak isteyen Zaman Kurdî, hem Kürtlerin kanayan bir kanasına kendi çapında merhem olmak hem de ülke demokrasisine katkı sağlamak amacıyla Kürtçe eğitim konusunda adım atmaya karar verdi. İnşallah kardeşinin dilini kesen politikalar son bulur. Okuyucularımız sitemize girerek, hazırlanan eğitim videolarını izleyerek Kürtçe öğrenme imkanına kavuşacak. Kürtçe öğrenmek isteyen herkesi sitemize bekliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim