• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Zaman gazetesindeki baskın Afgan basınında

Zaman gazetesindeki baskın Afgan basınında
Türkiye'nin en çok satan muhalif basın organı Zaman gazetesine kayyım atanması ve polisin zor kullanarak yaptığı baskın Afganistan medyasında yer almaya...

Türkiye'nin en çok satan muhalif basın organı Zaman gazetesine kayyım atanması ve polisin zor kullanarak yaptığı baskın Afganistan medyasında yer almaya devam ediyor. Özel TV kanalları ve haber ajansları olmak üzere birçok basın kuruluşu "Türkiye'nin en çok tirajlı gazetesini hükümet ele geçirdi. Türkiye hükümetinin bu kararını dünya sert eleştirdi." ifadesini kullandı.

Afganistan'ın en ünlü haber kanalı Tolo News dün gece İstanbul'da Hükümetin, Türkiye'nin en büyük muhalif gazetesi Zaman'ı ele geçirerek kontrolü ele aldığını kaydederken, yüzlerce kişinin Zaman'ı desteklemek için bina etrafında bir araya geldiğini belirti.

Basın kuruluşu ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan, "Türkiye hükümetinin son zamanlarda kendisine muhalif olan medyaya karşı gerçekleştirdiği endişe verici." açıklamasına da yer verdi.

Ülkedenin önemli özel TV kanallarından Kanal 1 ise sabah haber bülteninde, Türkiye'nin en çok satan gazetesi Zaman'ı polisin biber gazı ve şiddet kullanarak bastığını aktardı.

Kanal, mahkemenin verdiği kararı protesto etmek için yüzlerce okurun Zaman Gazetesi önünde toplandığını da aktardı.

ERDOĞAN ULUSLARARASI BOYUTTA ELEŞTİRELERİN HEDEFİ

Kokcha Haber Ajansı sitesinde yer verdiği haberde Erdoğan hükümetinin, gazetecilere yaptığı muamele sebebiyle uluslararası boyuttaki eleştirilerin hedefi haline geldiğine dikkat çekerek Türk polisi, muhalif Zaman Gazetesi'ne baskın yaparak gazete yönetimini ele geçirdiği ifadelerini kullandı.

Jomhor haber sitesi de Türk polisinin ülkenin en çok satan gazetesi Zaman'ı kendi kontrolüne aldığını duyurdu. Gazeteye destek vermek için gelen yüzlerce kişiye polisin biber gazı sıkarak kalabalığı önlemek istediğine yer verdi. Ayrıca Zaman gazetesinin bundan sonra Türkiye hükümeti tarafından yönetileceğine vurgu yapıldı.Cihan

Zaman gazetesindeki baskın Afgan basınında

Zaman gazetesindeki baskın Afgan basınında

Zaman gazetesindeki baskın Afgan basınında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim