• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Zafer Arapkirli: Gazetecilik cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştü

Zafer Arapkirli: Gazetecilik cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştü
Gazeteci Zafer Arapkirli, gazeteciliğin adeta cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştüğünü ifade etti.

Gazeteci Zafer Arapkirli, gazeteciliğin adeta cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştüğünü ifade etti. Arapkirli, "'Özellikle baskıcı yönetimler söz konusu olduğunda yönetenlerin hiç hoşuna gitmeyecek bir iş yapıyoruz. Cezalar bir tembihten, bir tokattan bir sopadan başlayarak yukarı doğru çıkar hayır fütursuz iktidarlar, faşist iktidarlar acımasız baskıcı iktidarlar bu cezayı direk kurşundan başlatıyorlar.'" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi'nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği "Türkiye'de Gazeteci Olmak" konulu paneli Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Yönetmenliğini gazeteci, belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu'nun işsiz bırakılan gazetecileri konu alan "Persona non Grata" adlı belgesel gösterimiyle başlayan programa gazeteciler Zafer Arapkirli, Pelin Batu ve işsiz kalan gazeteciler katıldı.

Gazeteciliğin cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştüğünü belirten Gazeteci Zafer Arapkirli, "'Gazetecilik adeta cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştü. Nedeni de gazeteciliğin zaten işlevinden doğasından kaynaklanıyor. Gazeteci demek başkalarının gördüğü ya da görmediği şeylere objektifi daha yakından tutan, adeta bir el feneri olmadığı zaman bir meşale yakarak aydınlatmaya çalışan, söyleyenemeyi söylenmesine çalışılan bir meslek olduğu için. Özellikle baskıcı yönetimler söz konusu olduğunda yönetenlerin hiç hoşuna gitmeyecek bir iş yapıyoruz. Cezalar bir tembihten, bir tokattan bir sopadan başlayarak yukarı doğru çıkar hayır fütursuz iktidarlar, faşist iktidarlar acımasız baskıcı iktidarlar bu cezayı direk kurşundan başlatıyorlar. Ülkemizin bazı yerlerinde gazeteci olmak demek sürekli omuzundan arkaya bakarak yürümek demektir.'" şeklinde konuştu.

Gazeteci Pelin Batu ise şöyle konuştu: "'Ben işsizim. Kendi gözümüzün önünde polisler binaya el koydular. Bizi koridorlarda sürüklediler. Kemeramanlarımızı tekmediler. Kayyım'ın nasıl davrandığını haberleri izleyenler görmüşünüzdür. Mafyoza bir şekilde el koydular. Hergün oradaydık. Bu sadece bir buçuk, iki ay önce yaşadıklarımız.'"

Programın ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılımcılara çiçek takdim etti.

Zafer Arapkirli: Gazetecilik cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştü

Zafer Arapkirli: Gazetecilik cezalandırılması gereken bir suç haline dönüştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim