• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Zabıtadan Adalar bölgesindeki faytonculara denetim

Zabıtadan Adalar bölgesindeki faytonculara denetim
Zabıta ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların akın ettiği Adalar bölgesinde faytonculara yönelik fiyat etiket denetimi yaptı.

Zabıta ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların akın ettiği Adalar bölgesinde faytonculara yönelik fiyat etiket denetimi yaptı. Yapılan denetimlerle vatandaşların mağdur olması engellenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından Alo 153 Beyaz Masa ihbar hattına yapılan şikayetleri değerlendirerek, Adalar bölgesinde denetimlerde bulundu. Zabıta ekipleri tarafından 3 gün boyunca devam edecek olan denetimlerin ilk etabında Adalar bölgesinin simgesi haline gelen faytonlarda ve bisikletlerde denetim yapıldı. Büyükada Faytoncular Durağında sürücülerle konuşan ekipler, araçlarda fiyat etiketinin olup olmadığını inceledi. Fiyat etiketi bulunan fayton sürücülerine teşekkür ederek Bilinçli Esnaf Rehberini veren zabıta ekipleri etiket olmayanlara ise yasal uyarılarda bulundu. Ayrıca ekipler Büyükada üzerinde bulunan bisiklet kiralama iş yerlerini ve restoranları denetleyerek müşterilere sunulan fiyatları kontrol etti.

"Fiyat listesi, fahiş uygulaması gibi başvurularla ilgili denetimler yapıyoruz"

Adalar bölgesinde yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Zabıta Amiri Sinan Kalender, "Vatandaşlarımızın 153 aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine yapılan şikayetleri doğrultusunda Adalar'da faytoncular, bisikletçiler ve restoranlardaki esnaflarımıza Bilinçli Esnaf Rehberi dağıtıyoruz. Özellikle şikayetlerde fiyat listelerinin olmaması, fahiş fiyat uygulaması gibi başvurular geliyor onlarla ilgili denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir sorun yaşadığı zaman Alo 153'ü arayarak hangi gün, üründe problem yaşadıklarını bilgilendirdikleri takdirde bunlarla ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde vatandaşımıza geri dönüşler yapıyoruz" dedi.

"Tur paraları amirlere verildiği için kesinlikle suistimal yoktur"

Faytonlarda fiyatlarla ilgili suistimal yapılmadığını söyleyen İstanbul Motorsuz Kara Nakil Vasıtaları Odası Başkanı Hasan Ünal, "Vatandaşların şikayeti devamlı olarak doğrudur, buna yanlış diyemem. Doğruluğun nerede olduğunu anlatmak istiyorum. 2013 yılında verilen UKOME etiketine göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Faytonların hepsinin arkasında görünür bir şekilde plakları vardır. Bizler eski de olsa bu tarifelerimizi kullanacağız. Sizlerde göreceksiniz bütün araçlarda tarifeler takılıyor. Şikayetlerde turlarda yapılıyor. Turda imkan yok çünkü, burada idare amirlerimiz hazırlıyorlar. Belirlenen tur parası bellidir ve para o amire verilir. Bu yüzden burada kesinlikle suistimal yoktur" diye konuştu.

Faytoncular ve müşteriler zabıta ekiplerine sürekli denetim talebinde bulundu

Vatandaşların fiyat konusunda mağdur olmamaları için gerçekleştirilen denetimler sırasında vatandaşlar ve esnaflar zabıta ekiplerini denetimlerin sıklıkla yapılması konusunda taleplerini iletti. Büyükada genelindeki turlarını anlatan Doğan Yıldız, "İki tane turumuz var, bir büyük, birde orta turumuz var. Zabıta denetimlerinin sürekli olmasını istiyoruz. Zabıtalarımız şikayet üzerine değil sürekli olarak burada bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu, Adayı gezmek için Faytonu tercih eden Şahin Tuntel ise "Bize arkadaşlar turlar hakkında bilgiler verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine denetimler için teşekkür ediyoruz. Denetimlerin yapıldığı yerlerde insanlar daha huzurlu ve daha emin bir şekilde gezilerini tamamlayabiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Zabıta ekipleri tarafından Büyükada'da başlayan denetimlerin Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'da devam ederek 3 gün içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.

Zabıtadan Adalar bölgesindeki faytonculara denetim

Zabıtadan Adalar bölgesindeki faytonculara denetim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim