• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Zabıta Denetimlerine Yaka Kameralarıyla Kayıt

Zabıta Denetimlerine Yaka Kameralarıyla Kayıt
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde zabıta ekiplerinin çarşı ve pazarlardaki denetimi, yaka kameralarıyla sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmaya...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde zabıta ekiplerinin çarşı ve pazarlardaki denetimi, yaka kameralarıyla sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınmaya başlandı.

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kameralı kayıt sistemi ile ilçedeki denetimlerde yeni bir dönem başlattı. Zabıta ekiplerinin yaka üzerine yerleştirdikleri kameralarla denetimleri kayıt altına aldığı sistem, ilk etapta sekiz kamera ile faaliyete geçti. Kısa sürede kentin farklı bölgelerinde onlarca "kameralı denetim" gerçekleştiren ekipler, son olarak çarşıdaki 23 işletmede ve Bostanlı Pazaryeri'nde çalışma yaptı. Denetimler, hem sesli, hem de görüntülü olarak kayıt altına alındı.

Zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin karşılıklı olarak kontrol altına alınmasını amaçlayan uygulama, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kameralarla etkin bir denetim gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Zabıtamız, kent düzenini sağlamak, halkımızın huzurunu ve sağlığını güvence altına almak için gece gündüz özveriyle çalışıyor. Etkin denetimler gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar sırasında yaşanan ve yaşanabilecek sıkıntılara kamera sistemiyle çözüm getirmeyi hedefliyoruz. Zabıtamızı hedef alan sözlü ve fiziksel saldırılara karşı caydırıcı bir unsur olacağına inandığımız bu sistemle; haksız itiraz, şikayet ve iddiaların önüne geçilmesi de mümkün olacak. Şifreli sisteme aktarılan ve personel tarafından kesinlikle silinemeyen görüntülerle, ekiplerimizin de denetimini yapacağız. Bu iki taraflı sistem, hem daha fazla adalet hem de şeffaflık getirecek" dedi.

Kameralı denetim yapılan çarşı esnafı ve pazarcılar da, uygulamanın yerinde olduğu görüşünde birleşti. Denetimde şeffaflığın herkesin işine yarayacağını anlatan bazı vatandaşlar, "Her şeyin açık ve kayıtlı olması çok güzel. Zabıta ve esnaf uyumunun artacağına inanıyoruz. Denetimlerin kaydedilmesi her iki tarafın da yararına olacaktır. Olumlu buluyoruz ve destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Zabıta Denetimlerine Yaka Kameralarıyla Kayıt

Zabıta Denetimlerine Yaka Kameralarıyla Kayıt

Zabıta Denetimlerine Yaka Kameralarıyla Kayıt

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim