• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Zabıta, 7 fırına hijyen kurallarına uymamaktan ceza kesti

Zabıta, 7 fırına hijyen kurallarına uymamaktan ceza kesti
Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde ve mahallelerde faaliyet gösteren fırın ve simit evlerinde denetleme yaptı.

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde ve mahallelerde faaliyet gösteren fırın ve simit evlerinde denetleme yaptı. Ekipler, 7 fırına hijyen kurallarına uymamaktan ceza kesti.

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halkın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak ve hijyen koşullarını denetlemek amacıyla fırın ve simit evlerinde denetleme işlemi uyguladı. Zabıta ekiplerinin sabahın erken saatlerinde başlattığı çalışmalar kapsamında şehir merkezinde ve mahallelerde bulunan toplam 18 adet fırın ve 2 adet simit evininin denetimi gerçekleştirildi.

Ekmek üretimi gerçekleştiren fırınlarda gramaj, un ve katkı maddeleri ile çalışanların ve iş yerlerinin temizlik kurallarına uyup uymadıklarının kontrolünü yapılırken, standartlara uymayan ve gerekli hijyenik koşulları taşımayan işletmelere de uyarıda bulunuldu. Ekipler yaptıkları denetimler sırasında 7 fırına hijyen kurallarına uygunsuzluklarından ve 1 fırına da eksik gramaj uygulamasından dolayı cezai işlem uyguladı. Zabıta ekipleri, fırınlardaki hijyen ve gramaj uygunlukları yanı sıra işletmelerin ruhsat ve teftiş karnelerini de inceledi.

Vatandaşların sağlığı için zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği rutin denetimlerin aralıksız devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Belediye olarak halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Vatandaşların güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de vatandaşların sağlığını ilgilendiren tüm konularda denetim çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Önümüzdeki süreçte fırınlarda her ay rutin denetimler yapılacak. Ayrıca halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren üretimlerin yapıldığı imalathanelerde de gerekli denetimlerimizi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.Cihan

Zabıta, 7 fırına hijyen kurallarına uymamaktan ceza kesti

Zabıta, 7 fırına hijyen kurallarına uymamaktan ceza kesti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim