• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

YYÜ’den Dayanışma Örneği

YYÜ’den Dayanışma Örneği
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) akademik ve idari personeli ile öğrencileri bir dayanışma örneği göstererek Suriyeli muhtaç ailelere ulaştırılmak...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) akademik ve idari personeli ile öğrencileri bir dayanışma örneği göstererek Suriyeli muhtaç ailelere ulaştırılmak topladıkları bir TIR un yardımı düzenlenen törenle yola çıktı.

Yardım TIR'ının gönderilmesi için YYÜ rektörlük binası önünde düzenlenen törene YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Murat Demirel ile Prof Dr. Ahmet Faik Öner'in yanı sıra YYÜ genel sekreteri Yusuf Uzun ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri, Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma örneği göstererek, bu yardım TIR'ını oluşturdular. Öncelikle bunda emeği geçen bütün öğretim üyesi arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bu TIR'ımızda bulunan un yardımını Hatay Valiliği üzerinden gönderiyoruz. Oradan da Suriyeli kardeşlerimize teslim edilecek. Bu hassasiyet hakikatten bizleri duygulandırıyor. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz bir araya gelerek bir kermes oluşturup toplamış oldukları yardımı Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere TIR'a yüklediler. Bu esnada bizlere kısmi katkısı olan Taşdemirler Un Fabrikası sahiplerine de ben teşekkür ediyorum. Bu anlamda şunu da ifade etmek istiyorum. İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz de bir an önce ülkelerinde huzur oluşur ve ülkelerine dönerler diye de temenni ediyorum" dedi.

YYÜ öğretim görevlisi Mehmet Emin Akaslan ise, "Suriye'deki durumun aciliyetine binaen YYÜ öğrenci toplulukları bir araya gelerek, onlara karınca kararınca bir yardım yapma niyetinde olduklarını belirttiler. Bizler de onlara destek olduk güzel bir kermes oldu hepsi canla başla çalıştılar evlerinde yaptıkları yemekleri getirerek işbirliği halinde bunları satarak güzel bir birikim ortaya çıktı. Ancak bir TIR un alacak kadar bir şey toplanmadı. Rektörümüze ve rektör yardımcılarımızın da katkıları neticesinde bir tır yan 500 turba un temin edilmiş oldu inşallah bu da oradaki kardeşlerimize ulaşacak bu da bir nebze de olsa onlara katkı sağlayacak. Bu anlamda öğrencilerimize, hocalarıma, ailelerimize, rektör hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.

Yardım TIR'ı yapılan konuşmaların ardından yola çıktı.

YYÜ’den Dayanışma Örneği

YYÜ’den Dayanışma Örneği

YYÜ’den Dayanışma Örneği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim