• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

YYÜ’de “Üniversite Ailelerle Buluşuyor” Protokolü

YYÜ’de “Üniversite Ailelerle Buluşuyor” Protokolü
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Belediyesi, Tuşba Kaymakamlığı ve Tuğba Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Üniversite Ailelerle Buluşuyor"...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Belediyesi, Tuşba Kaymakamlığı ve Tuğba Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Üniversite Ailelerle Buluşuyor" protokolü imzalandı.

Daha önce "Anne Üniversitesi" projesini gerçekleştiren YYÜ, Tuşba Belediyesi ve Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez "Üniversite Ailelerle Buluşuyor" projesinin protokol metnini imzaladı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı'nın YYÜ Senato Salonu'nda imzaladığı protokol ile üniversite, belediye ve kaymakamlığın sorumlulukları imza altına alınmış oldu. İmza töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal; Tuşba Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Belediye Başkanlığı ile ilçede güzel bir hizmet sunmak amacıyla protokol imzalamak üzere toplandıklarını söyledi. Bu protokol ile özellikle üniversitede belli alanlarda uzmanlaşmış hocaların Tuşba ilçesindeki ailelerle buluşmasını sağlayacaklarını ifade eden Rektör Battal, "Bu ailelerle buluşurken, Tuşba ilçemizde belli alanlarda ailelere bilgi sunmuş olacağız. Dolayısıyla toplumun en küçük yapı taşı olan ailelerin eğitimiyle ilgili önemli bir girişim, önemli bir adım atmış olacağız. Yapmış olduğumuz projelerde gördük ki halk tarafından ciddi bir pozitif tepki görüyor. Bu tepkiler, bu tür projelerin devamını sağlamış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, anne üniversitesini kurdukları için kendilerini mutlu hissettiklerini ifade ederek, "Anne üniversitesinden sonra bu kez ailelerimizi üniversiteyle mahallelerimizde, kendi yerlerinde hem sosyal hem kültürel hem de yaşam boyu eğitim çerçevesinde buluşturabilmek mutluluk verici. Belediyelerin sosyal sorumluluk çerçeveleri içerisinde inanıyoruz ki hayat kalitelerini yükseltmek ve özellikle ailelerimizin, toplumumuzun, hele ki bu dönemde başta insanlarımızın geleceği adına atılacak olan bu adımın ve daha birçok projemizi üniversitemizle yapmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Burada ailelerimize her gittiğimizde ve halk günlerinde halkımızın bizlerden en çok bekledikleri iş, aş, görev değil. Bizlerden istedikleri gönüllerine dokunulması, hayat kalitelerini ve özellikle yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Toplumumuzun çekirdeği olan ailelerimizi daha da güçlendirmek için neler yapılabilir? Bunları bizlerden istiyorlar. Bizde bu kapsamda üniversiteleri ailelerimizle birleştirmek amacımız. Her daim bütün mahallelerimizde yaşayan bütün aile fertleriyle bulunabilecekleri sıcak ortamlarda akademisyenlerimizin bu hayat birikimlerini kendi bilimsel tecrübelerini orada aktarabilecekleri uygun bir ortamı hazırlamak istiyoruz. Akademisyenlerimiz, halkımıza başta kendi çocuklarını yetiştirebilmek olsun, akabinde üniversiteye bakışları olsun, en önemlisi de kendilerinin sağlığı, halk sağlığı ve çocuk gelişimi başta olmak üzere birçok önemli konuda hayat tecrübelerini aktaracaklar. Bu protokolde inşallah Tuşbamıza, üniversitemize ve milli eğitimimize hayırlı uğurlu olur" diye konuştu.

Tuşba Kaymakamı Musa Sarı da; üniversite ve belediye ile yaptıkları birçok proje gibi bugünde yine önemli bir proje için imza atacaklarını belirterek, "İlçemiz sınırlarında bulunan üniversitemizdeki akademisyenlerden olabildiğince faydalanmak istiyoruz. Anne üniversitesi projesinden sonra akademik başarıyı artırmak adına güzel bir projeye daha imza atacağız. Ailelerimizin eğitime daha aktif bir şekilde dahil edilmesi sevindiricidir. Katkılarından ve desteklerinden dolayı hem rektörümüze hem de belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

YYÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla'nın proje ile ilgili teknik bilgi vermesinin ardından protokolün imzalanmasıyla tören sona erdi. İmzalanan protokol ile YYÜ akademisyenleri Tuşba ilçesinde vatandaşlarla buluşup 9 konferans verecekler.

'Aile İçi İletişim ve Çocuğa Yansımaları, Telefon Televizyon ve Çocuk, İslami Bağlamda Aile ve Ebeveyn Sorumlulukları, Kent Kültürü ve Değişen Aile Yapıları, Çocuklarda İstenmeyen Davranışları Yönetme, Şiddet, Eğitim ve Çocuk, Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek, Birlikte Yaşama Kültürü" başlıklarında verilecek konferanslar 31 Mart'tan itibaren başlayacak.

İmza Törenine Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, Tuşba İlçesi Milli Eğitim Müdürü Muhsin Ceylani ve Tuşba Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Nuri Bekiroğlu da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim