• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

YYÜ’de Tanıtım Toplantısı

YYÜ’de Tanıtım Toplantısı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Proje Destek Ofisi ve YYÜ Teknokent A.Ş. tarafından ortaklaşa "Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Proje Destek Ofisi ve YYÜ Teknokent A.Ş. tarafından ortaklaşa "Üniversite Öğrencileri Yurtiçi Araştırma Projeleri Destek Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Proje Destek Ofisi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak ve Teknokent A.Ş. Müdürü Yrd. Doç. Dr Necat Görentaş'ın birer açılış konuşması yaptığı toplantıya akademisyenler ve öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, günümüzde projeci bakış açısının, projeci gençliğin fark oluşturduğunu, bu nedenle yapılan bu toplantıya çok önem verdiklerini belirterek; "Üniversitemiz Proje Destek Ofisi kurulduğu günden bugüne kadar çok gayretli çalıştılar, üniversite içinde ve şehirdeki sektörlerle önemli çalışmalar sürdürüyorlar, diyaloglar geliştiriyorlar. İnşallah bu gayretler meyvelerini vermeye başlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eskiden var olan "Devlet Baba" algısını devlet değiştiriyor. Üniversiteden mezun olup iş bulur mantığı değişti. Bence ayakta kalmanın yolu kendinizi keşfetmekten geçiyor. Devlet baba nasıl rol değiştirdi. Yine halkını kalkındırmak, geliştirmek için destek veriyor, ama şekli değişti bu desteğin. Ülkemizin genç nüfusu çok fazla, bu nedenle artık gelişmiş ülkelerde olduğu gibi devletimiz bize şunu öneriyor, "projeci bir nesil olun" diyor. Proje üretin, uygulamaya koyun, üretime katkı sunun hem siz hem toplum kazansın. Bu yüzden devletimiz bu tür destekler için imkânlarını çok ciddi seferber ediyor. Bu nedenle biz bu durumun önemini kavrayıp öğrencilerimizi hazırlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnanıyorum ki yaptığımız bu çalışmaların karşılığını en kısa sürede alamaya başlayacağız" dedi.

Toplantı, yeni mezun bir öğrenci ve ayrıca YYÜ Teknokent girişimcilerinden Cansu Akyürek'in engelliler için yaptığı bilgisayar yazılımını anlattığı sunum ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim