• BIST 9530.47
  • Altın 2467.443
  • Dolar 32.4762
  • Euro 34.7602
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Yüzüne tekme atılan futbolcu konuştu

Yüzüne tekme atılan futbolcu konuştu
Aydın'da amatör ligde oynanan karşılaşmada sakat halde yerde yatarken yüzüne kasti tekme atılan Dallıcaspor oyuncusu Kayhan Karakaş, "Tekmeden sonrasını hatırlamıyorum. Allah korudu, ölebilirdim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

Aydın 1. Amatör 1. Grup'un 12. hafta mücadelesinde karşı karşıya gelen Dallıcaspor ile Sanayispor maçında yaşaman tekme skandalı taraflı tarafız herkesin tepkisini çekmişti. İkili mücadele sonrası Sanayispor oyuncusu Mehmet Değirmenci'nin yüzüne tekme atması sonucu hastaneye kaldırılan ve dudağına 9 dikiş atılan Dallıcaspor oyuncusu Kayhan Karakış açıklamalarda bulundu. Görüntüleri izleyerek o anı anlatan Karakaş, hala daha olayın şokunu üzerinden atamadığını belirterek, "1 senesi profesyonel olmak üzere 11 yıldır futbolun içerisindeyim. Şu ana kadar hiçbir futbolcuyla hiçbir müsabakada böyle bir olayla karşılaşmadım. Neden oldu ve nasıl oldu inanın olayın üzerinden geçmesine rağmen hala olayın şokundayım. Ambulans ve hastane bunlar hiç başıma gelmiş şeyler değil. Hiçbir şey diyemiyorum. Görüntüleri de izleyen herkes benimle aynı fikirdedir. Bu olayda insanın canına kastetmek var. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

"TEKMEDEN SONRASINI HATIRLAMIYORUM"

Tekmeden sonra belli bir süre oyunu devam ettiğini fakat şiddetli bir baş dönmesi ve mide bulantısı çektiğini söyleyen Karakaş, "Maçın yaklaşık 15. dakikasında sağ kanatta benim önüme bir top atıldı. Ben topu kontrol ettim ve dripling halindeydim. Karşıma bir oyuncu geldi. Daha sonra kademesine rakip takımdan bir oyuncu girdi. Ona omzumla müdahale ettim. Zaten hakem de orada oyunu durdurmadı devam etti. Ardından kasti bir tekme atarak beni yere düşürdü. Attığı ilk tekme dizime geldiği için ben o acıyla yerde yatıyordum. Dizim acıdı içinde savunmasız bir halde yerde yatıyordum. Daha sonra hakem kırmızı kart çıkarmış bu oyuncuya. Ardından sağlıkçıya el işareti yapmak için hafif kafamı kaldırdığımda suratıma bir tekme yedim. Tekmeden sonrasını hatırlamıyorum. Oyuna belli bir süre devam ettim çünkü Nazilli'de emek vererek mücadele vererek kurduğumuz bir takımda oynuyordum. Arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Buz ve tampon tedavisinin ardından oyuna dönebileceğimi düşündüm. Oyuna döndüm ve önüme top atıldı. Koşmak için hareket ettim fakat baş dönmesi ve mide bulantısı olunca orada yere yığıldım. Ardından ambulans geldi ve beni hastaneye kaldırdılar" diye konuştu.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"

Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Karakaş, "Gerek hakem raporlarıyla gerekse görüntülerle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Onlar da duyurumuzu dikkate aldılar. Çünkü olayın ne bir özürlük ne de bir affedilmelik bir durumu yok. Allah'a bin şükür o tekme benim çeneme doğru geldi. Yüzüme doğru gelse burnumu kırabilirdi. Gözümü kör edebilirdi. Boynum kırılabilirdi. Şu an hala daha dudağımda 9 dikiş var. Boynumda çok ciddi bir ağrı var. İki gündür hiçbir şekilde uyku uyumuyorum. Doktor uyumamam gerektiğini söyledi. Hala bende bunun travması devam ediyor. Artık olay yasal prosedürler tarafından ilerleyecek" dedi.

Rakip takım oyuncusunun yaşanan olayın ardından sahaya terk ettiğini belirten Karakış, "Rakip takımın yöneticileri beni arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Rakip takımdan 6-7 tane oyuncu zaten arkadaşımızdı. Takım kaptanları bu olayın yaşandığı an ben bu takımda futbol oynamam deyip sahayı terk etti. Böyle duyarlı insanların olması da acı olayın sevinci tarafı diyebilirim" ifadelerini kullandı.

KULÜP BAŞKANI ANBARCI: "BÜYÜK PANİĞE KAPILDIK"

Oyuncusunun yüzüne tekme atıldığını gördükten sonra şoka girdiklerini ve büyük panik yaşadıklarını söyleyen Dallıcaspor Kulüp Başkanı Ajdan Anbarcı ise, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti. Anbarcı, "O anda büyük bir endişe içerisinde kaldık. Olayın yaşandığı an oyuncumuzun boynu da kırabilirdi. Allah göstermesin hayatını kaybedebilirdi. O an ne şampiyonluk ne futbol aklımıza geldi. Büyük panik yaşadık. Futbolcu kardeşimiz için orada bir şeyler yapmaya çalıştık. Şükürler olsun ki korkulan olmadı. Federasyonla gerekli görüşmelere başladık. Bugün hakem raporları da çıkacak. Videonun bir kopyasını federasyona gönderdik. Disiplin kurulunda bunlar tabii ki değerlendirilecek. Gerekli cezanın verileceğine inanıyoruz. Bu niyetle insanların futboldan uzak tutulması lazım" şeklinde konuştu.

AMBULANS SKANDALI

Olayın yaşandığı anda statta bir ambulans olmaması ile ilgili olarak da konuşan Başkan Anbarcı, "Bu amatör futbolun kanayan yarasıdır. Aydın Amatör Futbol Federasyonu'na ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne çok defa müracaatlarda bulunduk. Gerekli yazışmaların yapıldığını fakat hala çözüme kavuşmadığını bizi ilettiler. Profesyonel liglerde olması amatör liglerde ambulans olmaması bir ayrımcılıktır ve çok kötü bir durumdur" diyerek sözlerini tamamladı.

Yüzüne Tekme Atılan Futbolcu Konuştu

Yüzüne Tekme Atılan Futbolcu Konuştu

Yüzüne Tekme Atılan Futbolcu Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim