• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Yüzme müsabakaları BEÜ’de yapıldı

Yüzme müsabakaları BEÜ’de yapıldı
Zonguldak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Okul Sporları minik-A, minikler, Küçükler ve Yıldızlar Yüzme Müsabakaları 22-23...

Zonguldak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Okul Sporları minik-A, minikler, Küçükler ve Yıldızlar Yüzme Müsabakaları 22-23 Mart 2017 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Kompleksinde gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Yüzme Havuzunun sağladığı imkânlar vasıtasıyla Zonguldak" ta ilk kez profesyonel şartlarda düzenlenebilen yarışmalara toplam 54 sporcu katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden görevlendirilmiş, Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı 10 hakemin görev aldığı bu yarışmalar sonucu toplamda 73 derece sahiplerini buldu. Yarışmaların açılış törenine katılan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer dereceye giren sporculara madalyalarını takdim etti. Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer yaptığı açıklamada, BEÜ Yüzme Havuzu sayesinde Zonguldak'ın profesyonel anlamda bu tür yarışmalara ev sahipliği yapabilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yarışmaların şehrimize yakışır bir şekilde başarıyla tamamlanabilmesi için yoğun çaba gösteren Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, havuz koordinatörlüğüne ve tüm havuz çalışanlarına teşekkür etti.

Yüzme Havuzu hakkında bilgiler veren Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç.Dr. Kadir Demir, Yüzme Havuzu Kompleksinin 26 Eylül 2016 tarihinde hizmet vermeye başladığını, geçen 6 ayda Yüzme Havuzuna 2600 Bayan 5400 Erkek olmak üzere toplam 8000 bireysel girişin gerçekleştiğini, bunun yanında her hafta yaklaşık 600 öğrencinin Serbest Seçmeli Ders kapsamında havuzu kullanarak yüzme dersleri aldığını, bireysel ve grup yüzme kursları sayesinde ise toplam 100 kursiyere yüzme öğretildiğini, yüzme havuzuna 6 aylık dönemde yaklaşık 23400 giriş olduğunu ifade etti.

Doç.Dr. Kadir Demir açıklamalarında, BEÜ Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun sahip olduğu fiziki ve teknik kapasite sayesinde profesyonel çapta yarışmalara ev sahipliği yapabildiğini, bahsi geçen yüzme yarışmalarının bir ilk olduğunu, ilerleyen zamanlarda Üniversitenin bölgesel, Ulusal ve Uluslar arası yüzme yarışmalarına ev sahipliği yapacağını ifade ederek Zonguldak için bir ilk olan bu kompleksin Bülent Ecevit Üniversitesi'ne ve Zonguldak" a kazandırılmasında Rektör Prof.Dr. Mahmut ÖZER'in çok büyük emekleri olduğunun altını çizerek şükranlarını sundu. 6 aylık dönemde yaklaşık 23400 adet giriş ve çeşitli etkinlikleri gerçekleştiren BEÜ Yüzme Havuzunun, yoğun kullanımına rağmen fiziki ve teknik imkânlarını sürekli iyileştiren, özellikle temizlik ve havuz suyu parametrelerinin uluslar arası standartlara uygun bir şekilde olmasını sağlayarak BEÜ Yüzme Havuzunun standartlarını Ülkemizin seçkin havuzları seviyesinde tutan ve bu amaçla gerektiğinde gece saatlerine kadar mesai harcayan başta Havuz Koordinatörü olmak üzere tüm idari, teknik ve temizlik personele teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim