• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde "Kütüphaneler Haftası" nedeniyle öğrenci, öğretmen, fabrika işçisi, ev hanımları ve gençlerden oluşan yüzlerce kişi...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde "Kütüphaneler Haftası" nedeniyle öğrenci, öğretmen, fabrika işçisi, ev hanımları ve gençlerden oluşan yüzlerce kişi sahilde kitap okudu.

Ereğli ilçesinde "52. Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla sahil bandında kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe genç, yaşlı, kadın, erken çeşitli meslek dallarından yaklaşık 500 kişi katıldı. Kdz. Ereğli ilçesinde öğrencilerle söyleşi yapmak ve imza gününe katılmak için bulunan öykü ve roman yazarı Adnan Özveri de etkinlikte kitap okudu. Özveri, çocukların okuma alışkanlığı kazanması ve okumaya teşvik edilmesi için bu tür etkinliklerin çok büyük faydaları olacağını düşündüğünü söyledi. Ereğli ilçesi Kütüphane Müdürü Sadık Yaldız'da Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenledikleri kitap okuma etkinliğine gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğini belirterek bu yıl Kütüphaneler Derneği ve Kültür Bakanlığı'nın ortak sloganının "İnsan Okur" olduğunu ifade etti.

Aileleri ve öğretmenleri ile birlikte etkinliğe gelen öğrencilerden bazıları ağaçların altında çimlere oturdu, kimileri de çimenlere yatıp kitap okudu. Etkinliğe Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan işçiler ile kadın, erkek, yaşlı, genç birçok kesimden vatandaşlar katıldı.

ERDEMİR ilköğretim okulu Müdürü Yaşar Ciğer, Kütüphane Haftası'nda düzenlenen etkinliğe öğrencileri ile birlikte katıldıklarını, eğitimci olarak zaten kendilerinin ana malzemelerinin kitap olduğunu ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılamayı hedeflediklerini söyledi. Etkinliğe kızı ile birlikte katılan Yeliz ulus isimli öğrenci velisi lise yıllarından bu yana ilk kez sahile inip kitap okuma etkinliğine katıldığını belirterek, çok mutlu olduğunu ve herkese de tavsiye ettiğini ifade etti.

Kitap okuma etkinliğine katılan öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar yaklaşık bir saat boyunca kitap okudu.

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu

Yüzlerce Kişi Sahilde Kitap Okudu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim