• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Yüzler ’Sevgi Çarşısı’ İle Gülüyor

Yüzler ’Sevgi Çarşısı’ İle Gülüyor
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Sevgi Çarşısı'ndaki sosyal yardım marketinden her türlü gıda ve temizlik malzemesi, çocuk ihtiyaçlarının...

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Sevgi Çarşısı'ndaki sosyal yardım marketinden her türlü gıda ve temizlik malzemesi, çocuk ihtiyaçlarının tamamının karşılandığını ifade ederek, giyim mağazasından da durumu iyi olan kişilerin kendilerine ulaştırdıkları kıyafetlerin Belediye personeli tarafından tekrar düzenlenerek ihtiyaç sahibi kişilere dağıtıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Belediye'nin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ve bu yönde geliştirilen projelere destek verdiklerini kaydetti. Güler, "Engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ortopedik ürünleri temin ederek kendilerine veriyoruz" dedi.

Belediye ekiplerinin mahalle ve sokak bazında sürekli taramalar yaparak mobilya, halı, beyaz eşya, züccaciye gibi eşyaları ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırdıklarını anlatan Başkan Güler, "İlçemiz sınırları içerisindeki kişi ve ailelerin maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal sorunlarının çözümlenmesi, hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesi için sistemli bir şekilde çalışma yürütüyoruz. Kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyoruz" dedi.

"YARDIMLARIMIZ AKSAMADAN YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR"

Tavşanlı'da ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca erzak, giyim, ev eşyası ve ilaç yardımında bulunduklarını söyleyen Güler, "Bu amaçla 2015 yılı içerisinde Sevgi Çarşısı tarafından; 626 aileye erzak yardımı, 272 kişiye giyim yardımı, 21 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımı, 3 kişiye manuel hasta yatağı, 1 kişiye şişme hasta yatağı, 3 kişiye elektrikli hasta yatağı, 63 aileye ev eşyası yardımı, 43 kişiye medikal yardım, 3kişiye oksijen tüpü, 2 kişiye yürüteç yardımı, 8 kişiye buhar makinası, 1 kişiye koltuk değneği ve 2254 vatandaşa da ilaç yardımı yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu arada "Veren el ile alan elin buluştuğu yer" sloganıyla faaliyet yürüten Sevgi Çarşısına bağışlanacak eşyaların kullanılabilir durumda olması isteniyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar kendileri yardım talebinde bulunabilecekleri gibi, vatandaşlar da çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerini Sevgi Çarşısı'na bildirebilirler.

SEVGİ ÇARŞISI'NIN BÜTÜN SERMAYESİ HAYIRSEVER VATANDAŞLARIN BAĞIŞLADIĞI YARDIMLAR

Sevgi Çarşısı 2011 yılından beri Tavşanlı halkına ve doğal afet durumunda köylerdeki vatandaşlara da hizmet veriyor. Sevgi Çarşısı; yardım talebinde bulunan kişilere öncelikle gerekli inceleme ve ziyaretler gerçekleştiriyor. Daha sonra gerekli evrakların da tamamlanmasıyla yardım yapılıyor.

Sevgi Çarşısı'nın bütün sermayesi vatandaştan gelen yardımlar. Bütün kategorilerde saklama, ayıklama, temizlik ve bakımlarının yapıldığı eşyalar ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim