• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Yüzde 50’lik Yaşam Şansını Artıya Çevirdi

Yüzde 50’lik Yaşam Şansını Artıya Çevirdi
Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan değerleri düşen ve yüzde 50 yaşam şahsı verilen Orman Muhafaza memuru Gürsel Kılıç (49)...

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan değerleri düşen ve yüzde 50 yaşam şahsı verilen Orman Muhafaza memuru Gürsel Kılıç (49) erken teşhis ve tedavi ile yaşama bağlandı. Teşhisinin hemen ardından başlayan tedavi sürecinde bir hafta içinde 9 kez kan plazma değişimi gerçekleşti.

Teşhis ve tedavide geç kalınması durumunda bir iki gün içinde hastanın hayatını kaybetmesi veya felç olmasına yol açan kan değerlerinin düşmesi rahatsızlığının ana göstergesinin halsizlik, baş ağrısı, vücutta morarma ve kanama olduğu açıklandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Bölümü Uzmanı Doktor Volkan Karakuş, "Hastamız halsizlik, baş ağrısı şikâyetleri nedeniyle çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurmuş. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemotoloji polikliniğine yönlendirilmiş. Aynı gün durumunun fenalaşması sonrası acil servis hekimi tarafından Trombositemisi ve anemisi olduğu söylendi. Nörolojik bulguların olması üzerine hastayı kabul ettik. Hastanın tan tablosu ve periferik bulguları ile hastalığın tüm bulgularını taşıyordu. Hastalığın seçkin tedavisi olan kan plazma değişimi tanı ve teşhisin yapıldığı gece saat 02.00 civarında hastamıza uyguladık. 24 saat sonra hastamızı yoğun bakımdan çıkardık. Bugüne kadar 9 kez kan plazma değişimi işlemini uyguladık. Kan değerleri her geçen gün toparlıyor ve yakın zamanda da bu işlemi azaltacağız" dedi.

Hastanın bundan sonra tarım ilacı ve toksit maddelerden uzak durması gerektiğini belirten Karakuş, "Bundan sonra en ufak bir belirti olduğunda veya kan sayımında bozukluk olduğunda daha erken teşhis ve tedavi için bize gelmesi gerekiyor. Muğla'da iki yıldır görev yapıyorum. İki yılda toplam bu vaka ile ilgili sekizinci hastamız. Bu hastalarımızdan ikisi doğuştan taşıyordu. Bu hastalarımızın da tedavisi devam ediyor. Diğer altı hastamız da çevresel etmenlere bağlı oluşan hastalardı. Bu hastalarımız içinden bu hastalığı tekrarlayan hastamız olmadı" dedi.

Hasta, Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Orman Muhafaza Memuru Gürsel Kılıç halsizlik ve unutkanlık şikâyeti ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat ettiğini belirterek, "Yaklaşık bir hafta önce hastaneye geldim. Yapılan tahlillerde kan değerlerimin düştüğü söylendi. Erken teşhis yapılması edeniyle tedaviye alındım. 48 saat içinde gelmeseydim yaşama şansımın yüzde 50 olduğunu öğrendim. Şu anda gerekli tıbbi müdahalelerin yapılmasının ardından Allah'a şükür sıkıntının büyük bölümünü atlattım. Tedavi sürecimin uzun süreçli bir tedavi olduğu söylendi. İnşallah daha iyi olacağım. Ben teşhis ve tedaviyi uygulayan hocalarıma ve hastane personeline ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yüzde 50’lik Yaşam Şansını Artıya Çevirdi

Yüzde 50’lik Yaşam Şansını Artıya Çevirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim