• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Yüzde 100'e yakın artış

Yüzde 100'e yakın artış
TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Değerleme Uzmanı Seda Güler, Sancaktepe'de konut fiyatlarının yüzde 100'e yakın arttığını belirtti.

İstanbul'daki gayrimenkul fiyatları son yıllarda devreye alınan ulaşım hatları ve prestijli projelerle tırmanışını sürdürüyor.

Boğaziçi Köprüsü yapılana kadar İstanbul nüfusunun ancak üçte birinin yaşadığı, daha uygun fiyatlı konut alternatifleri sunan Anadolu yakasında fiyatlar, Avrupa yakasıyla yarışır duruma geldi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) "Mega Projeler" raporundan derlediği verilere göre, Göztepe-Ataşehir bölgesinde markalı konut fiyatlarının metrekaresi 6 bin lira, Sancaktepe'de ve Tuzla'da 3 bin lira, Riva'da ise 2 bin 500 dolar seviyelerine kadar yükseldi.
 
Anadolu yakasının ilk metrosu özelliğini taşıyan Kadıköy-Kartal metro hattı, Adalet Sarayı ve D-100 güzergahı boyunca uygulanan Kartal kentsel dönüşüm projesi, bölgedeki markalı konut metrekare fiyatlarını 4 bin-5 bin dolar seviyelerine kadar çıkardı.
 
İstanbul Anadolu yakasında fiyat artışları Üsküdar başta olmak üzere, Göztepe, çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Beykoz, Ümraniye, Kartal ve Tuzla'da görülüyor. Özellikle Tuzla'da inşa edilen Viaport Marina adlı 1 milyar dolarlık özel sektör yatırımının da hizmete alınmasıyla bu bölgedeki primin artarak sürmesi bekleniyor.

Artışın devam etmesi bekleniyor

Mega Projeler raporunu değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Değerleme Uzmanı Seda Güler, son dönemde yıldızı parlayan Kartal ilçesinde önemli fiyat artışı gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Kartal-Maltepe-Pendik bölgesi son 5 yılda oldukça yükselen bir ivme gösterdi. Bölgede rezidans ve ofis projelerinde göze çarpan bir artış yaşandı.

İnşaat aşamasındaki projelerin de bölgeye ayrı bir değer kattığı düşünülürse bölgedeki prestijli konut projeleri lokasyona göre metrekare fiyatları 4 bin-5 bin dolar seviyelerine kadar çıkıyor."
 
Üsküdar-Sancaktepe metro hattı çalışmasıyla markalı konut geliştiricilerinin tercih ettiği bir bölge haline gelen Sancaktepe'de ise konut fiyatlarında yüzde 100'e yakın bir artış gözlendiğini anlatan Güler, "Metrekare fiyatı bin 500 lira-2 bin lira dolaylarında olan daire fiyatları şu sıralar 3 bin-4 bin lira birim fiyat aralığında seyrediyor.

Metro hattı ile bölgeye ulaşımın destekleniyor olması gibi nedenlerle fiyatlardaki artışın yukarı yönlü seyrini devam ettirmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.
 
Üsküdar'da yüzde 70'e yakın fiyat artışı yaşandığını kaydeden Sancaktepe, Göztepe bölgesinde de şimdiden yüzde 30'a varan fiyat artışının söz konusu olduğunu söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim