• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Yüzbaşı 5,5 aylık bebeğini bırakıp hapse giriyor

Yüzbaşı 5,5 aylık bebeğini bırakıp hapse giriyor
İstanbul'daki 'Askeri Casusluk' davasında önce şüpheli, sonra sanık olan Yüzbaşı Yekdane Ebru Ercüment Yargıtay'ın cezasını onaması üzerine 5.5 aylık 'Ata' bebeğini bırakıp hapse giriyor.

Yüzbaşı Yekdane Ebru Ercüment denizaltı savunma harbi eğitimi veren Karamürsel Eğitim Merkezi’nin tek kadın eğitim subayıydı. İstanbul’daki ‘Askeri Casusluk’ davasında önce şüpheli sonra sanık oldu. Bu dönemde hamileydi. İddianamenin kabul edildiği ve örgüt üyeliğiyle suçlandığını öğrendiği gün bebeğini düşürdü. 

2012’de sonuçlanan davada 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçen ekim ayında sağlıklı bir doğum yaptı. Şu anda 5.5 aylık Ata adını verdiği bir bebeği olan Yekdane Ebru Ercüment, Malatya’daki Zirve katliamı sanığı 5 kişinin tahliye olduğu bugünlerde Yargıtay cezasını onadığı için cezaevine girecek.

56 sanıklı İstanbul’daki ‘Askeri Casusluk’ davası 2 Ağustos 2012’de karara bağlanmıştı. Örgüt üyeliği, devlete ait gizli belge bulundurmak, kişisel verileri hukuka aykırı şekilde tutmak gibi suçlarla sanıklar ceza almıştı. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi 7 Aralık 2013’te 43 subay hakkındaki beraat ve mahkûmiyet kararlarını onadı. 

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre 29 kişinin tüm cezaları onanırken 14 kişi hakkındaki bazı cezalar ise bozuldu. Bu kişiler için 18 Nisan 2014’te duruşma tarihi verildi. Özel yetkili mahkemeler kaldırıldığı için bu cezaları bozulan sanıkların yargılanmalarının hangi mahkemede ve ne zaman yapılacağı ise henüz belirlenmedi. 

Belli olan bir şey ise 42 subayın cezaevine gireceği... ‘Kumpas’ kurulduğu hükümet üyeleri tarafından da dile getirilen davalar arasında yer alan Askerlik Casusluk davası sanığı subaylar sessizce teker teker cezaevine girmeye başladı. 12 Şubat’ta Astsubay Adnan Yılmaz, 22 Şubat’ta Deniz Mühendis Albay Necmi Yıldırım, 7 Mart’ta emekli Deniz Piyade Kurmay Albay Bahri Toper tutuklandı.

Yarbay Kubilay Şükrü Özdemir, TÜBİTAK’çı Merdan Metin ve Deniz Üsteğmen Erol Tuna’ya ise infaz kararı tebliğ edildi. Savcılığa bu hafta gelmeleri için davetiye çıkartıldı. Henüz 5.5 aylık bebek sahibi olan Yüzbaşı Yekdane Ercment’in de aralarında bulunduğu 36 subay için ise yakalama kararı çıkartıldı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim