• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu Tamamlandı

Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu Tamamlandı
Nevşehir İl Müftülüğü personeline yönelik mesleki bilgi ve becerilerini artırmak, etkili ve verimli bir din hizmeti sunabilmek amacıyla düzenlenen "Yüz...

Nevşehir İl Müftülüğü personeline yönelik mesleki bilgi ve becerilerini artırmak, etkili ve verimli bir din hizmeti sunabilmek amacıyla düzenlenen "Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitim Kursu" sona erdi.

11 - 28 Ocak tarihleri arasında düzenlenen kursun sona ermesiyle Hacı Pembe Avlanmaz Kur'an Bilimleri Eğitim Merkezi'nde belge töreni yapıldı. Düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat, Vaiz Uğur Kuru, Eğitim merkezi İdari Sorumlusu Hamdi Öz ve 20 kursiyer katıldı. Merkez Alibey Cami İmam-Hatibi Mikail Pişkin" in okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk; "Mutluluğunuz gözlerinizden okunuyor. Belli ki bilgi ve becerilerinize yeni şeyler eklemenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. İlim için "Evveluhu murrun ahiruhu durrun" Evveli acı ama sonu inci gibidir. Ayrıca "Evveluhü basel ahiruhü asel" Evveli soğan gibi acı ama sonu bal gibi tatlı olur demişler. Sabırla devam ettiniz zafere ulaştınız. Ama ilim beşikten mezara kadardır. "Feiza ferağte fensab" Bugün Perşembe yarın Cuma, hepinizi kürsüde görmek istiyorum ve öğrendiklerinizi hayata geçirmenizi bekliyorum. Siz bunu başarabilirsiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu mukaddes talim, teallüm, temsil ve tebliğ yolculuğunda hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Yüz Yüze Vaaz Hizmet İçi Eğitiminin çok başarılı ve verimli geçtiğini belirten kursiyerler; "Bu imkanı sağlayan müftülüğümüze ve ders veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dediler

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever ve Yaşar Bolat ve Vaiz Uğur Kuru tarafından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.

Çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim