• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Yüz gençleştirme için neler yapıyoruz

Op.Dr.Eser Aydoğdu (Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı) yüz gençleşirtmek için neler yaptıklarını anlattı.
Biz Estetik Cerrahlara, son 5 yılda en çok başvuru sebeplerinden birisi de cilt ve yüz gençleştirme işlemleridir. Geçen yıllara meydan okumak, gençliğine kavuşmak tabi ki de ister erkek ister bayan olsun herkesin beklentileri arasındadır. Saç ve yüz tedavileri gençleşme için ilk adımlardan birisi olarak sayılmaktadır.
 
Bizler Nasıl İşlemler Yapıyoruz?  Ben, kliniğimize bu sebeple başvuran kişiler için öncelikle “Üç boyutlu yüz ve cilt görüntüleme” cihazı ile analiz yapıyorum. Kişinin problemleri; kırışıklığın derecesi, lekelerinin derinliği ve miktarı, gözeneklerin varlığı, güneş hassasiyeti, gözaltı problemleri, alerjik yapısı, yüzündeki çöküklükler, cildindeki ve yüzündeki gevşeklikler ve sarkıklıkları tespit ediyorum.  Ona yönelik tedavi programı hazırlıyorum.
 
Öncelikle cilt gençleştirme işleminden önce cildin yaşlanmasını önlemek için neler önerebiliriz. Kısaca bu konudan bahsetmek istiyorum. En önemlisi; düzenli cilt bakımı yaptırılmasıdır. Evde uygulanan bilinçsizce tekrarlanan sık peeling uygulamaları cildin doğal yapısını bozar, cildin en üst tabakasını inceltir, yağ dengesi bozulur. Yanlış nemlendiriciler kullanıldığında cilt alerjik bir hale gelir, hassaslaşır, kılcal damarlar daha belirgin hale gelir. Kırışıklığı oluşmadan önleyici bakımlar, yaşlanmayı geciktirici bakımlara fazlasıyla rağbet olmaktadır. Cildin üzerindeki ölü hücrelerin düzenli temizlenmesi gerekir. Eğer temizlenmezse ciltte bu hücreler birikir. Ciltte kalınlaşma, kuruma ve lekelenme olur. İnce kırışıklar başlar. Cilt kalın olduğu için kullanılan kremler, ürünler cilt altına geçemez, bu sebepten hiçbir fayda sağlamaz. Öncellikle yazın kuruyan, lekelenen, kalınlaşan derimizi yenilemek, nemlendirmek, ihtiyacı olan ürünü uygulamak esastır. Cildin düzenli bakımı, doğru ürün kullanımı ve mezoterapi, vitamin iğneleri yaşlanmayı geciktirici, kırışıklığı önleyici tedavilerden sayılır.
 
Eğer artık kırışıklık oluşmuşsa bu noktada botoks göz çevresi kırışıklıklar için, yüz dolguları da yüzün alt bölgesi kırışıklıkları için bir seçenek olmaktadır. Eğer ciltte matlık, leke mevcutsa ışık peeling dediğimiz leke tedavileri en uygundur. Ciltte bir parlaklık ve canlılık vermek için ışık dolguları ve mezoterapi uygulamaları doğru seçenektir. Eğer ciltte ve boyun bölgesinde bir gevşeklik, sarkma mevcut ise dermaroller uygulaması, AWT ile ameliyatsız yüz liftingi ve iple yüz askılama yöntemlerini tercih edilen tedaviler arasında sayabilirim.
 
Son 2 yıldır oldukça popüler olan Kök Hücre uygulaması ( Fibrocell ) ise tamamen doku yenileme ve cilt gençleştirme prosedürüdür.  FibroCell hastanın kendi hücrelerinden elde edilen, zamanın etkilerini geriye çevirir. Bir ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemidir. Otolog fibroblast hücre tedavisi son dönemde estetik cerrahi ve dermatoloji alanında oldukça önem kazanan uygulamalardan bir tanesidir.
 
Bir gün filmlerde izlediğimiz gençlik iksiri bulunacak mı? Estetik cerrahinin ulaşacağı en son nokta ne olacak? Diğer yazılarımızda görüşmek üzere…
 
Sağlıklı ve genç kalmanız dileğiyle…
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim