• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Yüz Felci En Çok Soğuk Havalarda Yaşanıyor

Yüz Felci En Çok Soğuk Havalarda Yaşanıyor
Son yılların en soğuk günlerinin yaşandığı Aydın'da vatandaşların yüz felcine karşı dikkatli olması istendi.

Son yılların en soğuk günlerinin yaşandığı Aydın'da vatandaşların yüz felcine karşı dikkatli olması istendi. Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Gezer, içinde bulunduğumuz günlerde özellikle Aydın'da alışılmışlığın dışında havaların soğuk gittiğini belirterek "Soğuk hava yüz felcini tetikleyen unsurlardan biridir. Özellikle bu günlerde vatandaşlarımızın yüz felcine karşı dikkatli olmalarını erkeklerin ise sakal tıraşlarını akşamdan olmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Yüz felcinin, soğuk ve rüzgarlı havalarda, yüz kaslarını kontrol eden sinirlerin hasarı sonucu görüldüğünü belirten Uzman Dr. Erdal Gezer, Aydın'da vatandaşın alışık olmadığı bir soğuk havanın hüküm sürdüğünü bu nedenle dışarı çıkarken vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Özellikle erkeklerin tıraş olduktan hemen sonra direk rüzgarlı ve soğuk ortama çıkmamaya özen göstermesini tavsiye eden Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer, "Yüz hareketlerini sağlamak amacıyla beyinden gelen komutları kaslara ileten yüz sinirindeki sorunlar yüz felcine neden olmaktadır. Yüz felci kişiden kişiye çok farklı bir şekilde kendini gösterse de vakanın en çok görüldüğü dönem şu anda içinde bulunduğumuz soğuk ve rüzgarlı günlerdir" dedi.

"YÜZÜ VE BAŞI KORUYACAK ŞEKİLDE ŞAPKA KULLANIN"

Yüz felcinden korunmak için kış dönemlerinde, yüzün soğuktan korunması gerektiğini kaydeden Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Erdal Gezer "Soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkarken bir atkı, şapka veya bere yardımıyla yüzün, başın ve kulak çevresinin korunmasını önemsiyoruz. Özellikle yüz ıslakken soğuğa çıkılmamalıdır. Soğuk havada en çok rastlanan yüz felci, araba camının açık bırakılması veya motosiklet kullananların sürekli rüzgara maruz kalmasından kaynaklanıyor. Çok soğuk havalarda rüzgara maruz kalmamak için özellikle motosiklet kullananların atkı ve şapka takması, otomobil kullananların da camlarını uzun süreli açmaması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim