• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yüz Binlerce Çiçek Toprakla Buluşturulacak

Yüz Binlerce Çiçek Toprakla Buluşturulacak
Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Bitki Parkında çiçek ve ağaç fideleri yetiştirilerek ihtiyaç duyulan bölgelerde...

Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Bitki Parkında çiçek ve ağaç fideleri yetiştirilerek ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılıyor. Bahar aylarında toprakla buluşturulmak üzere 200 bin adet Çin Karanfili ile Hercai Menekşe ve 10 bin gül çeliği seralarda toprakla buluşmayı bekliyor.

Özellikle 2016 yaz sezonunda Erzincan'ın yeşil alanlarının çiçeklerle süsleneceğini söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; Geçtiğimiz yıllarda şehir genelinde binlerce fidan ve yüz binlerce çiçek fidesi toprakla buluşturulduğunu belirterek, Erzincan Belediyesi olarak kendi bünyelerinde oluşturulan Bitki Parkı ile şehrin yeşillendirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Serada bulunan bitkilerin düzenleme yapılan bölgelere nakledilmek üzere muhafaza edildiğini ifade eden Başkan Başsoy "Kent merkezinde önemli yeşil alan çalışmalarının da startını verdiklerini ifade eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan'ı ülkemizin en yeşil kenti yapmak istediklerini ifade etti. Başkan Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü: Yeşil alan hedefimizi yakalamak için 4 ana başlıkta çalışmalar yürütüyoruz.

Bunlardan ilki DSİ Yerleşkesine yapmayı planladığımız 40 bin m²'lik meydan kimlikli bir yeşil alan projesidir. Bu alan peyzaj çalışmaları ve sosyal dokular ile prestijli bir hale dönüşecek. Ayrıca şehrimizin doğusunda ve batısında bulunan Geçit ve Vasgirt Dereleri güzergâhında 60 bin m2 yeşil alanı şehrimize kazandıracağız. Bununla birlikte her mahallede, imar planında belirlenmiş yeşil alanlar var. Bu alanların bir kısmına senelerdir hiç çalışma yapılmamış. 100 bin m²'lik yeşil alanın orta vadede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bütün bu çalışmalara ilaveten, kent ormanı bölgesi ile şu an kesimevi ve hayvan barınağı olarak kullanılan bölgeler için de orta vadede planlamalarımız var. Bu alanda şehrin kıyısında önemli bir dinlenme alanı haline dönüşecek. Tüm bu çalışmalar ile kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 m² artırmış olacağız." Dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim