• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Yusufeli 'Bal Evi' hizmete açıldı

Yusufeli 'Bal Evi' hizmete açıldı
Artvin'in Yusufeli Belediyesi tarafından yaptırılarak, belediye meclisi kararıyla Yusufeli Bal Üreticileri Birliğine tahsis edilen "Bal Evi', hizmete açıldı.

Artvin'in Yusufeli Belediyesi tarafından yaptırılarak, belediye meclisi kararıyla Yusufeli Bal Üreticileri Birliğine tahsis edilen "Bal Evi', hizmete açıldı.

Doğal koşullarda organik olarak üretilen Yusufeli balının hak ettiği değerden satışa sunulması ve ülke çapında tanıtımının yapılması için Bal Evini açtıklarını söyleyen Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, "Vaatlerimiz arasında yer alan Yusufeli Bal Evi sözümüzü de gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz." dedi.

Yusufeli arıcılığının sorunları ve çözüm önerileri noktasında Yusufeli Bal Üreticileri Birliğine destek olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Aytekin, "Tabi ki bal evi yapımı ile arıcılarımızın sorunlarını tamamen çözmüş olmayacağız ama Yusufeli Bal Evi, hem bal üreticileri birliğimizin hem de arıcılıkta uğraş veren hemşehrilerimizin sorunlarının çözüme kavuşmasına bir nebze de olsa yardımcı olacak kanaatindeyim. Ekolojik dengesi ile dört mevsimi aynı anda yaşayan ender yerlerden biri Yusufeli. Zengin bitki örtüsüne sahip ilçemizde çok değerli bal üretiliyor ve balımızın tanıtımını yaparak uygun pazar ortamı oluşturmak gerekiyor. Bu anlamda İnşallah bal evi amacına ulaşacak ve Yusufeli balının ülke çapında tanıtımına katkı verecek diye umuyorum." şeklinde konuştu.

İç dizaynı özel olarak tasarlanan ilçe merkezinde İnönü caddesinde inşa edilen bal evi, Yusufeli Bal Üreticileri Birliğine teslim edildi. Bal evinde, bal satışları da başladı.

Yusufeli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Recep Yer, marka ve patenti alınmış, paketlenmiş balları, bal evinde pazarlamaya başladıklarını ifade etti. Recep Yer, birlik üyelerince Yusufeli köylerinde ve Ardahan iline yapılan gezginci arıcılık sonucu elde edilen balların, gıda kontrol laboratuvarlarında gerekli muayene ve analizleri yapıldıktan sonra dolumu yapılarak Yusufeli Bal Evinde satışa sunulduğunu belirtti. Yer, "Üreticilerin isimleri, balın menşesi ve tahlil raporu da satış esnasında tüketiciye anlatılmaktadır. Tüketiciler gönül rahatlığı ile ballarımızı alıp tüketebilirler. Ayrıca, kristalize ballar da hakiki baldır ve tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Yusufeli balını hemşehrilerimize tanıtmak ve satın almalarını sağlamak amacıyla web sitesi üzerinde online satış sistemi hazırladık. İnternet ve telefonla sipariş alarak tüketicilerimize ulaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yusufeli Bal Evinde satışa sunulan 100 ile 500 kilo arasındaki ballar, bir yıllığına Yusufeli Belediyesi tarafından ücretsiz tahlil edilecek.

Yusufeli 'Bal Evi' hizmete açıldı

Yusufeli 'Bal Evi' hizmete açıldı

Yusufeli 'Bal Evi' hizmete açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim