• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Yusuf Ziya Yılmaz: Şehirlerin güzelleştirilmesi için estetik kurullar kurulmalı

Yusuf Ziya Yılmaz: Şehirlerin güzelleştirilmesi için estetik kurullar kurulmalı
Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerin güzelleştirilmesi için mutlaka estetik kurullar kurulması...

Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerin güzelleştirilmesi için mutlaka estetik kurullar kurulması ve bu kurulların TKB ile iletişim halinde olması gerektiğini söyledi.

TKB'nin 2 gün sürecek Seyhan Semineri, Seyhan Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 215 belediyeden çeşitli görevlerden misafirin katılımıyla başladı. Seminerin açılışı nedeniyle düzenlenen programda konuşan TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seminer toplantılarını yılda 2 kez yaptıklarını belirterek, önceki yönetimin mirasını devraldıklarını ve ÇEKÜL Vakfı ile birlikte 410 üyeli Türkiye'nin en büyük yerel yönetim birliği olduklarını vurguladı. TKB'nin çok büyük bütçesi olmamasına rağmen Türkiye'nin uygarlık ve çağdaşlık mücadelesinde, şehirlerin ihya edilmesi için çok büyük hizmetler etmiş bir birlik olduğunun altını çizen Yılmaz, "Hiçbir şekilde yukarıdan verilen bir emirle bir iş ol deyince olmuyor. Mutlaka onun mutfağında büyük çalışmalar, özveriler gerektiriyor. Bu 410 belediyemiz kuzeyden güney doğudan batıya ülkemizin her coğrafyasında çok özgün çalışmalar ortaya koydular bu 15 sene içerisinde. Bunların hepsine değerli katkılar vermiş olan tüm belediyelerin, belediye başkanların ve belediyelerdeki bu işlere katkı veren kardeşlerimi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

TKB'nin kuruluşundan itibaren 15 sene içerisinde çok güzel işler yaptıklarının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, "Önümüzdeki süre içerisinde TKB'nin gündemine alması gereken, koruma bilincinin, ata yadigarı bir takım tesislerin doğal ve tarih mirasın korunmasından öte bir başka misyonu daha üstlenmemiz gerektiğini vurguluyorum. O da bana göre şehirlerimizdeki kaybolmakta olan ve mutlaka ele alınması gereken estetik kaygılar ve düzeltmeler. Estetiğe yönelik çalışmaların önümüzdeki günlerde TKB'nin de gündemine oturması gerekiyor. Estetik açıdan mahcup olduğumuz, utandığımız, bir yabancı misyon geldiğinde estetik olarak o çirkinleşmeyi ifade edemeyeceğimiz durumlar oluyor. O bakımdan mutlaka estetik kurullar kurarak ve bu kurulların TKB ile iletişimini sağlayarak estetik çirkinleşmeyi, şehirlerin elini yüzünü düzeltme yönünde yapmamız gereken işler var."

Adana, Seyhan ve TKB ile ilgili tanıtım videolarının da gösterildiği programda, ev sahibi Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Adana Valisi Mustafa Büyük de birer konuşma yaptı.

Yusuf Ziya Yılmaz: Şehirlerin güzelleştirilmesi için estetik kurullar kurulmalı

Yusuf Ziya Yılmaz: Şehirlerin güzelleştirilmesi için estetik kurullar kurulmalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim