• BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı
Balıkesir'in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, yerel ve genel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Balıkesir'in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, yerel ve genel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Yusuf Koç, gerçekleşen sohbet toplantısında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Edremit'te hizmet veren yerel ve genel basın kuruluşlarının temsilcileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki makam odasında bir araya gelen Edremit Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç "Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevime 21.03.2014 tarihinde başladım ve İlçemize hizmet vermekten çok memnunum. Edremit hem coğrafi yapısı, hem sosyo kültürel konumuyla gerçekten çok değerli bir İlçe. Üstelik bir turizm cenneti de aynı zamanda. Gelişme potansiyeli çok yüksek olan İlçemizde bu gelişimi her geçen gün izleyebilmekteyiz. Bu nedenle toplumun en önemli ihtiyaçlarından biri olan eğitim alanında İlçemizde hizmet veriyor olmak benim içim oldukça önemli."dedi.

Edremit'in kapasite olarak bir çok ilden daha büyük bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Koç "Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 22 bin 788 öğrencimize eğitim vermekteyiz. Bunu yanında bin 619 personelimiz de müdürlüğümüz bünyesinde görev yapmaktadır. İlimiz İlçeleri ile karşılaştırıldığında oldukça geniş bir kitleye hitap ettiğimiz görülmektedir. Ama biz bu durumu bir dezavantaj olarak değil, eğitimde farklı bakış açıları ve fikirlerin ortaya çıkabileceği, yeni ve güzel işlerin hayata geçirilebileceği bir potansiyel ve fırsat olarak değerlendiriyoruz. İlçemizde resmi okullardan 4 Anaokulu, 29 ilkokulu, 19 ortaokul ve 15 lise ve 6 kurum; okullardan da 4 ilkokul, 4 ortaokul, 8 lise; 73 resmi 18 özel ve diğer kurumlarla birlikte toplam 106 okul/kurumla eğitim öğretim devam etmektedir."dedi.

2 yıl önce göreve başlamasının ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yusuf Koç "Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak vizyonumuz "Mevcut kaynaklarımızı etkin ve verimli bir şekilde kullanarak evrensel eğitim ilkelerini uygulayan, bilgi üreten, problem çözme ve karar verme becerisi gelişmiş, milli değerlerimizi benimsemiş "Hep Önde Hep Öncü" bir kurum olmaktır. Biz bu ilkeyle yola çıkarak tüm çalışmalarımızın merkezine öğrencilerimizi aldık. Onların daha elverişli ve donanımlı fiziki ortamlarda, en doğru düzenlemelerle en kaliteli eğitime ulaşmalarını hedefledik. Bu nedenle ihtiyaçları tespit ederek gidermeye başladık. Örneğin İlçemizin en büyük sıkıntılardan birisi derslik sıkıntısıydı. İlçemizde son 10 yılda devlet yatırımlarıyla yapılan derslik sayısı 113 iken; son bir yılda devlet yatırım programından İlçemize 84 derslik kazandırıldı." Dedi.

İlçedeki derslik sayısının artırılmasının önemine değinen Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç "Biliyorsunuz 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte, İlçemizde ciddi manada derslik ihtiyacı meydana gelmiştir. Bu sistemin en önemli önceliklerinden birisi de tam gün eğitimdir. Biz İlçemizde tüm okullarda tam gün eğitim verilmesi amacıyla yola çıktık. Bu bağlamda İlçemiz merkezinde 24 derslikli bir ortaokul, yine ilçemiz merkezinde 24 derslikli bir İlkokul (Hayırsever tarafından yaptırılıyor), Akçay'da 24 derslikli ortaokul, yine Akçay'da 18 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Edremit'te 18 derslikli İmam Hatip Ortaokulu İlçemize kazandırılmış bulunmaktadır. 2016-2017 yılı Yatırım programıyla İlçemizde 86 derslik daha aldırdığımızda bütün okullarımız tam gün eğitime geçebilecektir. İnşallah 2017-2018 eğitim öğretim yılına, tüm okullarımızda tam gün eğitimle başlamayı hedefliyoruz. Yine İlçemize yeni bir Halk Eğitimi Merkezi binası ve Öğretmenevi kazandırılması yönünde adımlar atıyoruz. "dedi.

Mevcut okulların bakın ve onarım çalışmalarına aralıksız devam edildiğinin altını çizen Koç "Okullarımızdaki bakım ve onarım çalışmalarından bahsedecek olursak; şunu belirtmek isterim ki İlçemize gelen ödeneklerle pek çok okulumuzun çatı, kalorifer, tuvalet gibi onarımları yapıldı. Bahçe ve alt yapı düzenlemeleri tadilat ve onarımları gerçekleştirildi. Zaman içerisinde okullarımızın çeşitli bakım onarım ihtiyaçları yine olacaktır. Bu ihtiyaçları çok hızlı bir biçimde karşılamak gayretindeyiz. Yalnızca bakım onarım değil okullarımızın birtakım farklı eğitim ve etkinlik ortamlarına da ihtiyaçları olmaktadır. Çok Amaçlı Salon, Spor Salonu Faaliyet Atölyeleri gibi… Bunları karşılamak için de kurum müdürlerimizle birlikte büyük gayret sarf etmekteyiz. Örneğin İlçemiz İmam Hatip Lisesine bir adet kapalı spor salonu kazandırıldı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacaktır." Dedi.

Yeni oluşturulan milli eğitim binası konusuna da değinen Yusuf Koç "Yine İlçemizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binamızın yenilenmesi ile de Milli Eğitim camiası olarak çok büyük bir ihtiyacımıza cevap verdiğimizi düşünüyorum. 40 yıldır hizmet vermekte olan binada fiziksel olarak çok elverişsiz şartlarda birimlerimiz görevlerini yapmaktaydılar. Personelimiz dar odalarda kalabalık bir şeklide çalışmalarını yürütüyor gerektiğinde toplantılarımızı dahi yapmakta zorlanıyorduk. Binanın bakımının yapılması ve 4+4+4 sistemi nedeniyle öğrenci sayısı azalan Karagözoğlu İlkokulu binasının bir bölümünün de tahsis edilmesiyle; İlçe Milli Eğitim binamız çok daha iyi hizmet verebilecek duruma gelmiştir. " dedi.

Öğrencilerin bilimsel projelere yönlendirilmesi konusundaki hassasiyetlerine değinen Edremit Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç "Bu çalışmaların yanı sıra projelerden de söz etmek gerekir. İlçemizin özellikle bu alanda büyük yol kat ettiği kanaatindeyim. TÜBİTAK'tan başlayacak olursak; 2014-2015 eğitim öğretim döneminde TÜBİTAK araştırma projelerinde 182 başvuruyla İl birincisiydik. Bu yıl da 103 başvuruyla yine İl birincisi ve bölge üçüncüsü olduk. Başvuru yapan öğrenci gruplarımızdan ikisi Eskişehir Bölge Finallerine gitmeye hak kazandı. Öğrencilerimizin bu başarılarıyla gurur duyuyoruz. Aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Fuarlarında geçtiğimiz yıl 1 okulumuzda bilim fuarı gerçekleştirilirken bu yıl 16 okulumuzun bilim fuarları başvurusu kabul edildi. Okullarımız şu anda fuarlar için hazırlık çalışmalarını sürdürüyorlar. Yine Erasmus+ projeleri var. Bu projelerde de okullarımızın katılımlarını arttırmak amacıyla Müdürlüğümüz bünyesinde bir Proje koordinasyon ekibi kuruldu. Yapılan eğitimlerle ve Proje Koordinasyon Ekibimizin çalışmalarıyla İlçemizde projelere katılım oldukça yükseldi. Bu yıl KA1 alanında 19 okulumuz başvuru gerçekleştirdi. Yeni ve farklı projeler geliştirmek ve yürütmek bizi çok memnun ediyor."dedi.

En büyük hedefin tekli eğitime geçilmesi olduğunu ifade eden Koç "En önemli hedefimiz daha önce de belirttiğim gibi, İlçemizde tüm okullarda tam gün eğitime geçmektir. Bu konuda özellikle eğitim yatırımlarında bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bölge Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu'na ve Kaymakamımız Ali Sırmalı'ya da çok teşekkür etmek isterim. Umuyorum ki devletimizin yatırımları ve hayırseverlerimizin katkılarıyla İlçemiz merkezinde iki adet 24 derslikli ilkokul, Akçay mahallesinde 8 derslikli bir anaokulu, Kadıköy mahallesinde 24 derslikli bir ortaokul ve Altınoluk mahallesinde 6 derslikli bir anaokulunu kazandırdığımızda İlçemiz merkez ve mahallelerinde tam gün eğitim hedefimiz gerçekleşecektir. "dedi.

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı

Yusuf Koç, Çalışmaları Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim