• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yusuf Harputlu kaza yaptı: 2 ölü

Atatürk Havalimanı girişinde, türkücü Yusuf Harputlu'ya ait cipin, kırmızı ışıkta bekleyen taksiye arkadan çarpması sonucu, taksideki 2 yolcu öldü, sürücü de yaralandı. Kaza sonrası, cipte bulunan şahıslar gözaltına alındı.

Saat 02.30 sıralarında meydana gelen kaza, iddiaya göre şöyle gelişti: 34 TBS 38 plakalı ticari taksinin sürücüsü Ahmet Ateş, Atatürk Havalimanı'ndan aldığı iki yolcuyu, İstanbul Büyük Otogarı'na götürmek üzere yola çıktı. Havalimanı B Kapısı girişindeki trafik ışıklarında durarak beklemeye başlayan taksiye, içinde türkücü Yusuf Harputlu'nun da bulunduğu Şehmuz Gezer idaresindeki 34 DB 8121 plakalı cip arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle taksi yaklaşık 50 metre savrulurken, cip de 70 metre kadar sürüklendikten sonra yolun sağında bulunan hendeğe düşerek durabildi.

Taksi şoförü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, biri ön, diğeri arka koltukta bulunan iki yolcu otomobilde sıkıştı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. Taksinin ön koltuğunda sıkışan Hasan Özdemir, itfaiye erlerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşlı adam, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arka koltukta sıkışan Gülnaz Özdemir ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Türkücü Yusuf Harputlu, herkes gibi kendilerinin de kaza yaptığını söyleyerek, "Sahneden indiğimde şoförün alkollü olduğunu hissettim, bunun üzerine yanındaki arkadaşın direksiyona geçmesini söyledim, meğer onun da kafası iyiymiş, benim haberim yokmuş." diye konuştu.

Taksici Ahmet Ateş ise, ''Atatürk Havalimanı'ndan müşterilerimi aldım. Bursa'ya gideceklerdi. Otogara götürüyordum. Kırmızı ışıkta durdum, o da geldi arkamızdan üzerimize çıktı'' diye konuştu.

Cipte bulunan şoför Şehmuz Gezer, Yusuf Harputlu, Cemal Hata, Serdar Gezer ve Yaşar Memiş, polis tarafından gözaltına alındı. Kazayı gören bir vatandaş, "Kırmızı ışıkta bekleyen taksiye çarptılar" diyerek, gözaltına alınan şahıslara tepki gösterdi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim