• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Yusuf Adli: “Bu Alçak Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”

Yusuf Adli: “Bu Alçak Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz”
Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Van İl Başkanı Yusuf Adli, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamayı şiddetle kınadı.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Van İl Başkanı Yusuf Adli, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamayı şiddetle kınadı.

Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili bir açıklama yapan Yusuf Adli, bu saldırının sivil vatandaşları hedef alan bir saldırı olduğunu söyledi. Adli, "Ankara'ya 3. saldırı yapılması açıkça meydan okumadır. Pazar günü olması nedeniyle o bölgeye gezmeye gelen, akşam saatlerinde işinden evine dönen sivil vatandaşları hedef alan hain saldırının korku ve paniğe yol açarak halkı devlete karşı kışkırttığı açıkça ortadadır. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Resmi açıklamaya göre hain saldırıda 37 masum vatandaşımız hayatını kaybetti. 100 vatandaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Halen tedavi altında olan vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde taburcu olmalarını temenni ediyoruz. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz. Bu hain saldırıyı planlayanların yakalanıp bir an önce cezalandırılmaları acımızı biraz olsun hafifletecektir. Terör hiçbir şekilde hafife alınamaz ve masum bir yanı yoktur. Terörün masum insanlara yönelik hain saldırılarını asla kabul edemeyiz. Millet olarak lanetliyoruz.

Güzel ülkemizin toprakları üzerinde hain planlar yapılıyor, çeşitli oyunlar oynanıyor. Bunları görüyoruz. Dünyanın da bu oyunları görmesini istiyoruz. Canı yanan bizleriz. Ülkemizin üzerinden, hiç kimse kendi ülkesinin çıkarları için Bizans oyunlarına başvurmasın. Türkiye'nin hem bölgesel hem dünya devletleri üzerindeki etkilerini yok etmeye çalışan terör örgütlerinin asıl amacının, Türkiye'nin aciziyet içinde göstermeye çalışmak olduğudur. Bu olaylar aynı zamanda ekonomiyi de hedef almaktadır. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan teröre karşı millet olarak dik durmalı ve sakin olmalıyız. Terörü ülkemize karşı kullananlar iyi bilsin ki, bu hain saldırı millet olarak bizleri birbirimize kenetlemiştir. Bizleri yıldıramayacaklar. Terörün masum vatandaşları hedef alarak ülkemizin huzurunu bozmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Bu hainlerin amacı halkta korku ve panik oluşturmak, devlete olan güveni zedelemektir. Terörü lanetliyoruz. Ülkemiz tarafından bu hainlere gereken dersin verileceğine inanıyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış bu hainler akıttıkları kanda boğulacaklardır. Hain saldırıda ölen vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim