• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yürüyen Köşk İçin Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Yürüyen Köşk İçin Uluslararası Fotoğraf Yarışması
Yalova Belediyesi Atatürk'ün Yalova'da ki Yürüyen Köşk'ünü Dünya'ya tanıtmak adına Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Yalova Belediyesi Atatürk'ün Yalova'da ki Yürüyen Köşk'ünü Dünya'ya tanıtmak adına Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor.

Atatürk'ün bir ağaç dalını kesmemek için raylar üzerinde kaydırdığı Yürüyen Köşk ilin en önemli simgelerinden birisi haline dönüştü. Köşkün yıllardan beri ilin tanıtımında önemli bir rol oynaması adına atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Yalova Belediyesi ve Yalova Fotoğraf Atölyesi Yürüyen Köşk'ün ve beraberinde ilin tanıtımını amaçlayan Uluslararası bir fotoğraf yarışması düzenliyor. 10 Ocak-10 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek olan yarışmaya uluslararası katılımcıların çekilebilmesi amacıyla bir çok ülkede yarışmayla ilgili bilgilendirmeler de yapılacak. Basılacak afiş ve broşürler başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkede asılacak. Uluslararası fotoğrafçıların Yalova'ya gelmelerinde de kolaylıklar sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Fotoğraf Atölyesi Başkanı Suat Gök, "Yarışmanın amacı yurdumuzda fotoğraf sanatına gönül vermiş toplumun her kesiminden kişilerin fotoğraf çalışmalarını desteklemek, sanat ortamına canlılık kazandırmak ve buna bağlı olarak Yalova'mızın simgesi Yürüyen Köşk'ün gece ve gündüz farklı açılardan ve farklı kompozisyonlarda fotoğraflarını çekmek ve bu sayede köşkle birlikte Yalova'nın tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Uluslararası fotoğrafçılarında bu yarışmaya gelmesini sağlamak için girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Yürüyen Köşk'ün hikayesinin tüm dünyaya duyurulması gerektiğini her zaman söyledim. Burası kimse de çevre bilinci oluşmamışken verilen bir çevrecilik mesajı olarak tarihte ki güzide yerini almış bir mekandır. O nedenle de burasının tanıtımını önemsiyorum. Uluslararası ve ulusal bazdaki önemli fotoğrafçıların bu yarışmaya katılacaklarını düşünüyorum. Gönlüm ise burasını anlatan en iyi fotoğrafı çeken fotoğrafçının Yalova'dan çıkmasını istiyor" diye konuştu.

Yarışmaya katılan fotoğraflar daha sonra yine içerisinde fotoğrafçılık alanında otorite kabul edilen isimlerden oluşan bir jüri tarafından incelenecek. Dereceye giren fotoğraflar ödüllendirilirken düzenlenecek olan sergide ise bu fotoğraflar kamuoyu ile paylaşılacak.

Yürüyen Köşk İçin Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Yürüyen Köşk İçin Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim