• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Yürüyemiyor, konuşamıyor ama tek parmağıyla ikinci şiir kitabını çıkardı

Yürüyemiyor, konuşamıyor ama tek parmağıyla ikinci şiir kitabını çıkardı
Körfez ilçesinde, şu anda 26 yaşında olan Sena Sezgin, doğum esnasında beynin oksijensiz kalmasından dolayı "Serebal Palsi'ye yakalandı. Bu sebeple yürüyemeyen,...

Körfez ilçesinde, şu anda 26 yaşında olan Sena Sezgin, doğum esnasında beynin oksijensiz kalmasından dolayı "Serebal Palsi'ye yakalandı. Bu sebeple yürüyemeyen, konuşamayan Sezgin, yaşama tutunma azminden geri kalmadı. Sezgin, tek parmağıyla telefona mesaj yazarak, yakınlarından da aldığı destekle ikinci şiir kitabı "Badire Çiçeği'ni çıkardı. Kitap ilçedeki kitapçılarda satışa sunuldu. Şu an Açık öğretim Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi Bilgisayar Bölümü'nde okuyan Yıldız'ın en büyük hayali ise üniversite okumak ve en iyi yerlere gelmek.

Sena Sezgin'in dramı doğumda başladı. Sezgin, kitabında dramını şöyle anlatıyor: "Gelmek ile gitmek arasındaki kısa süreci tamamlamak ve puzzleda bir parça olabilmek adına herkesten birazcık farklı bir hayata 1990 Şubatı'nın tamda beşinci günü gözlerimi İzmit şehrinde açtım. Her normal bebek gibi hayatı anlamaya öğrenmeye başlamak adına elimden geleni yapıyordum. Ailem ise bu esnada yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark ediyorlardı. Bu fark edişle birlikte hayatın karşıma çıkardığı ilk ve son engelle tanışma fırsatı buldum. Henüz bir yaşındaydım. Serebral Palsi ile tanıştım. Birçok şeyin anlamını bilmediğim gibi bununda anlamını bilmiyorduk. Doğum esnasında beynimin oksijensiz kalması sonucu o andan itibaren hayatıma girecek bir engel olduğunu söyleyebilirim şimdilik. O yıllarda İzmit'te tıbbi olanaklar yetersizdi. Ciddi bir tedavi almam gerekiyordu, 1996 yılında bin bir umutla Ankara'ya yerleştik. Yerleştikte; arayışlarımız çabalarımız bu kezde sistemin ne kadar yetersiz boş olduğunu gerçeğiyle karşılaşıyorduk o yıllarda özel eğitimi SSK karşılamıyordu yataklı fizik tedavi almamız çok önemli idi tedavimde ciddi bir aşama kaydetmiştik. Ama bize söylenen "Siz ne yapmanızı biliyorsunuz tedavinize taburcu olup evde devam etmelisiniz. Sırada bekleyen bir sürü hasta var." sözleriydi.

"GÜZEL ÜLKEMİN ACI GERÇEĞİ"

Anlıyoruz ki sistem ne kadar çaresizliğimize çaresiz kalıyordu. Güzel ülkemiz acı gerçeği. Benden 16 ay büyük olan abimlede aynı kaderi paylaştığımız için ailem de maddi manevi yetersiz kalıyor yetemiyordu. Önceden de yürüyemiyor, fakat bütün ihtiyaçlarımı sağlayabiliyordum. Sistemin yetersizliğinin faturası ne yazık ki şu an şimdi yürüyemiyor, konuşamıyor, ellerimi bile çok kısıtlı kullanabiliyorum. Hastaneler, doktorlar, fizik tedaviler, gece sprintleri, ameliyatlar derken bir baktım ki okul çağım gelmiş. Ailemin çabaları ile ilköğretimi bitirdim. Artık yetişkin bir kız olmuştum, her genç gibi benim de duygularımı en yoğun yaşadığım zamanlardı. Onlardan birazcık farklı olarak daha çok platonik duygular, aşklar yaşarken şiirler ve yazılar karalamaya başladım. Karalamaya başladım ama başlayış o başlayış. Şu an Açık öğretim Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi Bilgisayar Bölümü'nde okuyorum. En büyük hayalim üniversite yi okuyup, alanımda kendimi geliştirip daha iyi yerlere gelmek en büyük idealim."

'GÖZLERİM KONUŞUYOR" KİTABINDAN SONRA BADİRE ÇİÇEĞİ

Sena Sezgin'in hayata tutunma çabası karşılığını verdi. Sezgin, tek parmağıyla telefona mesaj yazarak, yakınlarından da aldığı destekle, "Gözlerim Konuşuyor" şiir kitabından sonra "Badire Çiçeği'ni çıkardı. 96 sayfadan oluşan kitap şimdi Körfez'deki kitap-kırtasiyelerde satışı yapılıyor. Sena Sezgin'in şuan ki isteğiyse Körfez Kaymakamlığı bünyesinde veya Körfez Belediyesi'nde bir işe yerleştirilmek. Sezgin, "Bu isteğim yerine gelirse, ben dünyaya, dünya bana gülmüş olur." diyor.

Yürüyemiyor, konuşamıyor ama tek parmağıyla ikinci şiir kitabını çıkardı

Yürüyemiyor, konuşamıyor ama tek parmağıyla ikinci şiir kitabını çıkardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim