• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

“Yurtdışından Gelen Hasta Sayısının 3 Kat Artması Hedefleniyor”

“Yurtdışından Gelen Hasta Sayısının 3 Kat Artması Hedefleniyor”
'Uluslarası Ağız ve Diş Sağlığı Bakımında Kalite" belgesinin sahibi olan Türkiye'nin önemli diş klinikleri arasında önde gelenlerden olan Tanfer Klinik'in...

'Uluslarası Ağız ve Diş Sağlığı Bakımında Kalite" belgesinin sahibi olan Türkiye'nin önemli diş klinikleri arasında önde gelenlerden olan Tanfer Klinik'in CFO'su Seycan Tanfer, sağlık turizminin önemine dikkat çekerek sektörde gelirin 3 yılda 8 milyar dolara çıkacağını belirtti.

Aachen Üniversitesi ile Alman Havacılık ve Uzay Kurumu'nun önderliğinde oluşturulan bağımsız kalite akreditasyon kuruluşu TEMOS'un denetimlerini başarıyla geçen Türkiye'nin, önemli diş klinikleri arasında önde gelen "Uluslararası Ağız ve Diş Sağlığı Bakımında Kalite" belgesinin sahibi Tanfer Klinik'in CFO'su Seycan Tanfer, sağlık turizminin önemine dikkat çekti. Tanfer, sektörde gelecek 3 yıl içinde yurtdışından gelen hasta sayısının 3 kat artmasının ve aynı süre zarfında gelirlerin de 8 milyar dolara çıkmasının öngörüldüğünü vurguladı. Seycan Tanfer, sağlık turizminin dünyanın en eski turizm türlerinden biri olduğunu söyleyerek "Antik Yunan'dan bu yana hastalar şifayı uzak yerlerde aradılar ve aramaya devam ediyorlar. Nitekim son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında Türkiye ilk 10 " a giriyor. Hem maliyet avantajı, hem gezme fırsatı, hem de kaliteli teknolojik altyapı sunan Türkiye, uluslararası hastaların tercihlerinin başında geliyor. Önümüzdeki 3 yılda da tüm bu kaliteli hizmet standartları ile Türkiye uluslararası arenada ilk 5 e girmeyi hedefliyor. Üstelik bazı alanlarda Türkiye'de tedavi olmak birçok Avrupa ülkesine göre yüzde 60'a varan oranlarda daha ucuz" dedi.

"3 YILDA GELİRİN 8 MİLYAR DOLARA ÇIKMASI HEDEFLENİYOR"

Tanfer, Türkiye'nin sağlık turizminden şuan 2.5 milyar dolar düzeyinde gelir ettiğini belirterek "Sağlık Bakanlığı'nın hedeflerine göre bu rakam 2017 yılında 8 milyar dolara çıkacak. Uluslararası akredite sağlık kuruluşlarının toplam sağlık kuruluşlarına oranının 2017'de yüzde 4.5'e, çıkması planlanıyor. Biz de Tanfer Klinik olarak çalışmalarımıza bu şekilde yön vermekteyiz" şeklinde konuştu.

"YURTDIŞINDAN GELEN HASTA SAYISININ 3 YILDA 3 KAT ARTMASI HEDEFLENİYOR"

Türkiye'ye şifa bulmak için yurt dışından gelen hasta sayısının 3 yılda 2 kat artıp 500 bin kişi sayısına ulaşmasıyla, bu alanda dünya sıralamasında ilk 10'a girmeyi başardığını bildiren Tanfer, "Hedef Türkiye olarak dünya sıralamasına ilk 5" e girmek. Türkiye ,uluslararası arenada sağlıkta mesleki birikim anlamında gerek tecrübe, gerek bilgi birikimi anlamında dünya standartlarını yakalamış bir ülkedir.Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yurt dışından tedavi amaçlı gelenlerin sayısı 2012 yılında toplam 260 bin kişi iken aradan geçen 3 yılda bu rakam 500 bin seviyesine çıkarak rekor kırdı. 2017 de bu sayının 700 bin kişi olması bekleniyor. Sağlık turizmi, yapılan yeni yatırımlar ve hükümetin desteği ile hızla büyüyor. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra sağlık turizminden gelir beklentisi 2017 yılında 8 milyar dolar, hem turizm hem sağlık bakanlıklarının destekleri ile sektör hızla gelişiyor ve gelişmeye devam ediyor" dedi.

"TÜRKİYE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TURİZMİNDE BİR ADIM ÖNE GEÇİYOR"

Tanfer, tüm dünyada etkin kalite yönetim sistemlerine sahip sağlık kuruluşlarının başvuru yapabildiği TEMOS sertifikasına sahip Türkiye'deki özel diş sağlığı kuruluşlarından biri olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek "Hekimlerin sahip oldukları belgeler, sunulan tedavinin kalitesi ve enfeksiyon riskinin tamamen ortadan kaldırılması gibi birçok önemli kriterde uluslar arası hizmet kalitemizin sembolü olan TEMOS belgesi sayesinde ağız ve diş sağlığı tedavisi amacıyla yurtdışında tedavi görmek isteyen yabancı uyruklu hastalar için Türkiye daha cazip bir yer olacak. Uluslararası hastaların tedavilerinde yüksek kalite hizmet vermek amacıyla oluşturulan TEMOS (Quality in International Dental Care ) tarafından verilen " Uluslararası Ağız ve Diş Sağlığı Bakımında Kalite " belgesini alarak Ağız ve Diş Sağlığı sektörünün önde gelen kurumları arasında yer almış ve sektörde 35. Yılımızı kutladığımız bu yıl Tanfer Klinik olarak Türkiye sağlık turizmine bir adım önde girerek, Türkiye'nin ağız ve diş sağlığı turizmindeki uluslararası arenadaki görünürlüğünün artmasına katkı sağladık" dedi.

“Yurtdışından Gelen Hasta Sayısının 3 Kat Artması Hedefleniyor”

“Yurtdışından Gelen Hasta Sayısının 3 Kat Artması Hedefleniyor”

“Yurtdışından Gelen Hasta Sayısının 3 Kat Artması Hedefleniyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim