• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Yurt: Köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar

Yurt: Köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Köylülerimizden biran önce yollarının açılması için yanlış ve asılsız ihbarlar...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Köylülerimizden biran önce yollarının açılması için yanlış ve asılsız ihbarlar bize geliyor. Bu durumda da gerçek olan hasta vakalarına gitmekte sıkıntı çekiyoruz. Bu bizi sıkıntıya sokuyor, köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Samsun il ve ilçelerinde 30 Aralık gecesinden itibaren başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Bir yandan hasta vatandaşları ilgili sağlık merkezlerine yetiştiren ekipler, diğer yandan da mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalar yapıyor.

30 Aralık'tan itibaren özellikle 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Terme ve Çarşamba ilçelerinde yoğun kar yağışının yaşandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Kar yağışı bu sene ağırlıklı olarak sahil kesimine yağdı. Alaçam, Yakakent,19 Mayıs, Çarşamba ve Terme gibi sahil kesimi ilçelerimizde bir metreyi geçen kar yağışı görüldü. Ancak biz 1 Aralık tarihi itibari ile tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Kar mücadelesi ile ilgili 17 ilçede ihaleler gerçekleştirdik. 200'e yakın makineyle yaklaşık 4 bin 500 kilometrelik bir yol ağında kar mücadelesini yürüttük. Bu yol ağı ile yetinmedik ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarına giren yollarda da çalışmalarımızı sürdürdük. Önceden aldığımız önlemler karla mücadelede etkili oldu." dedi.

"AÇILMAYAN BİR TEK KÖY YOLU BİLE YOK"

Özellikle sağlık merkezlerine yetiştirilemeyen hastalar konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Yurt, "Yolların açılmasına rağmen ambulansların ulaşımı sağlayamadığı bölgelerde hasta vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyesi'nin iş makineleri veya arazi araçlarıyla anında sağlık merkezlerine yetiştirildi. Açılmayan bir tane köy yolu ve mahsur kalan bir tane vatandaşımız dahi kalmadı. 3 bin ton solisyon ve bin ton tuzlu agregal karışımı kullandık. 24 saat esasına göre çalışarak arkadaşlarımız büyük bir özveri gösterdi. Uzun süre ulaşılamayan bir tane kapalı yolumuz olmadı. 112'ye intikal eden bütün hastalar ve ambulanslar için anında yolları açtık. Evinde mahsur kalan bir tane bile hastamız olmadı." diye konuştu.

"GÖREVİMİZİ YAPMANIN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak görevlerini yerine getiriyor olmanın huzuru içinde olduklarını kaydeden Yurt, "Önceden hazırlanan plan doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi olarak il ve ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak sürdürdük. Yol açma, kaldırım temizleme gibi hayat şartlarını olumsuz etkileyen unsurları ortadan kaldırma çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ederken bir yandan da Samsunumuzun hangi noktasında olursa olsun sağlık sorunu yaşayan ve mahsur kalan vatandaşlarımızın imdadına koşuyoruz. Gecesini gündüzüne katarak şehrimize, insanlarımıza hizmet eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"ASILSIZ İHBARLAR YAPILMASIN"

Kar mücadelesinde en çok sıkıntıyı asılsız ihbarlar nedeniyle yaşadıklarını ifade eden Yurt, vatandaşlara çağrıda bulundu. Yurt, "Maalesef asılsız ihbarlar sıkıntısı ile karşılaşıyoruz. Köylülerimizden biran önce yollarının açılması için yanlış ve asılsız ihbarlar bize geliyor. Bu durumda da gerçek olan hasta vakalarına gitmekte sıkıntı çekiyoruz. Bu bizi sıkıntıya sokuyor, köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar." şeklinde konuştu.

Yurt: Köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar

Yurt: Köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim