• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yurt Dışındaki Hukukçular 5’inci Kez Türkiye’de Buluşuyor

Yurt Dışındaki Hukukçular 5’inci Kez Türkiye’de Buluşuyor
ANKARA (İHA) – Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının karşılaştığı sorunlara çözüm üretmeye çalışan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar...

ANKARA (İHA) – Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının karşılaştığı sorunlara çözüm üretmeye çalışan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan Türk hukukçuları 5'inci kez Türkiye'de buluşturuyor.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı sorunlara karşı yaptığı pek çok faaliyet ile destek olan YTB, vatandaşların mesleki gelişimlerine de katkı sunuyor. Kurulduğu günden bu yana yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının hukuk mücadelelerine önemli katkılar sunan YTB, bugüne kadar yurt dışındaki Türk hukukçuları 7 kez bir araya getirdi. 4 kez Türkiye'de bir araya gelen hukukçular, Nisan ayında gerçekleştirilecek buluşma ile 5'inci kez bir araya gelecekler.

Yurt dışında yaşayan Türk hukukçuların hukuk deneyimlerini ve bilgilerini arttırmayı amaçlayan YTB, yurt dışındaki vatandaşları ilgilendiren temel hukuki konularda hukukçulara 5 gün boyunca eğitim verecek. Yurtdışı Hukukçular Buluşması'na yurt dışında ikamet eden ve bu ülkelerdeki hukuk fakültelerini tamamlamış hukukçular başvurabilecek. Dili Türkçe olarak gerçekleştirilmesi beklenen programda "Boşanmanın Sonuçları ve Uluslararası Boyutu", "Sosyal Güvenlik Hukukunun Uluslararası Boyutu", "Yabancı Düşmanlığı ve Ayrımcılıkla Mücadele" konuları işlenecek.

ÖNEMLİ KURUMLARA ZİYARET

Program ile Türkiye'ye gelecek olan hukukçular, alanında deneyimli ve uzman yönetici, akademisyen, kamu görevlisi ve hukukçulardan sunum alma fırsatı bulacak. Katılımcılar, sunum saatleri dışında kamu kurumlarına önemli ziyaretler gerçekleştirecekler. Hukukçular, özellikle Türkiye'deki hukuku oluşturan ve bu hukuku uygulayan kurumları ziyaret ederek, yakından tanıma fırsatı bulacak. Böylelikle yurt dışındaki hukukçuların kendi alanlarında bir Türkiye fikrine sahip olmaları sağlanacak. 30 kişinin başvurusunun kabul edilmesi planlanan 5'inci Yurtdışı Hukukçular Buluşması'na başvurular 30 Mart 2016 günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.

20-14 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan programa katılmaya hak kazanan katılımcılara 1 Nisan 2016 tarihinde elektronik posta yoluyla bilgi verilecek. Programa katılmak isteyen hukukçuların basvuru.ytb.gov.tr adresinden önce sisteme üye olarak online başvuru yapmaları gerekiyor.

Yurt Dışındaki Hukukçular 5’inci Kez Türkiye’de Buluşuyor

Yurt Dışındaki Hukukçular 5’inci Kez Türkiye’de Buluşuyor

Yurt Dışındaki Hukukçular 5’inci Kez Türkiye’de Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim