• BIST 9548.09
  • Altın 2490.632
  • Dolar 32.5089
  • Euro 34.4493
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi

Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi
Belçikalı Türkler sandık başına gitti.

Cumhurbaşkanı seçiminde yurt dışında ikamet eden vatandaşlar, ilk kez bulundukları ülkelerde oy kullanmanın heyecanını yaşadı.

Belçika'da yaşayan yaklaşık 128 bin kayıtlı seçmen, Brüksel'de "Mont des Arts 1000 Bruxelles" adresinde bulunan "Square-Brussels" toplantı merkezinde ve Anvers'te, "Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen" adresinde bulunan "Antwerp Expo" fuar ve kongre merkezinde, yerel saatle 08.00'den itibaren oylarını kullanmaya başladı.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, "31 Temmuz 2014 itibariyle Avrupa Türkleri açısından tarihi bir gün yaşıyoruz. Örneğin vatandaşlarımızın Belçika'ya gelişinin 50'nci yılınde ilk defa yurt dışında kurulan sandıklarda oy kullanabilecekler. Bunun için meşakketli, uzun hazırlıklar yapıldı. Seçimlerin vatanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Avrupa ve Belçika Türklerinin demokratik haklarını kullanmalarını ve katılımcılık sağlamalarını çok önemsiyorum" dedi.

Erken saatlerde oyunu kullanan Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, seçimlerin hayırlı olmasını diledi ve vatandaşlardan randevu almadılarsa bile mutlaka "ysk.gov.tr" internet sitesinden hangi günde oy kullanabileceklerini kontrol ederek demokratik haklarını kullanmalarını istedi.

Brüksel'de ilk oy kullananlardan Yusuf Şengül, 75 kilometre mesafedeki Mons kentinden geldiğini belirterek "Bizim için büyük bir onur. Böylece memleketimizden kopmamış olduk. Vatanımızın bizlere değer verdiğini hissettik. Hayırlı olur inşallah" dedi.

Aykut Söğütlü, daha önceki seçimlerde gümrük kapılarında oy kullandığını fakat ilk kez yaşadığı ülkede seçime katılmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Brüksel ve Anvers'te kurulan yirmi üçer sandıkta vatandaşlar aldıkları ya da YSK tarafından belirlenen randevularına göre 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde oylarını kullanabilecek. Randevu gününü kaçıranlar 10 Ağustos'a kadar Türkiye'deki gümrüklerde seçime katılabilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim