• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yurt Çocukları Para Yönetimi Eğitimi Alacak

Yurt Çocukları Para Yönetimi Eğitimi Alacak
Amasya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Amasya Yurtayder'in işbirliğiyle uygulanacak "Onsekiz Artı" adlı proje kapsamında şehirdeki yetiştirme...

Amasya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Amasya Yurtayder'in işbirliğiyle uygulanacak "Onsekiz Artı" adlı proje kapsamında şehirdeki yetiştirme yurtlarında kalan 40 genç ile yurttan ayrılmış 30 gence para yönetimi, alışveriş, iletişim ve stres yönetimi gibi alanlarda bir dizi eğitim düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen projenin tanıtım toplantısı Pirler Parkı'nda yapıldı. Toplantıya Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Sadi Ergin, Amasya Yurtayder Başkanı Özcan Sorhan, diğer yetkililer, dernek üyeleri ve yurtlarda kalan çocuklar katıldı.

Projenin genel amacının koruma altında yetişen gençlerin sosyal hayata uyum becerilerinin geliştirilmesi olduğunu belirten Amasya Yurtayder Başkanı Özcan Sorhan, "Projenin özel amaçları yaşam becerileri etkinlikleri vasıtasıyla koruma altında yetişen gençlerin sosyal uyumlarının güçlendirilmesi, yaşam standartlarının iyileştirilmesi, toplumla bütünleşmelerine katkı sağlanması, koruma altında yetişen gençlerin ikili ilişkilerde ve toplumsal ilişkilerde psikososyal yönlerden desteklenmesidir" dedi.

Proje kapsamında düzenleyecekleri çalıştayın ardından yetiştirme yurtlarında kalan 15-20 yaş arası 15'i kız 25'i erkek 40 genç ile yurttan ayrılmış 18-29 yaş arası 10'u kız 20'si erkek 30 gence alanında uzman kişiler tarafından para yönetimi, iletişim ve stres yönetimi gibi alanlarda bir dizi eğitim verileceğini anlatan proje koordinatörü Davut Elmacı, "Proje sonunda koruma altında yetişen gençlerin sosyal hayata uyum sürecinde karşılaştıkları sorunlar analiz edilmiş olacak, milli ve manevi değerler konusunda farkındalıkları artacak" diye konuştu.

Kendisinin de yetiştirme yurdunda kalıp hayata atıldığını anımsatan Elmacı, "Kardeşlerimizin kişisel bakım, temizlik, sağlıklı beslenme, alışveriş, para yönetimi, ilaç kullanımı, iletişim, stres yönetimi becerileri gelişecek. Sağlık ve sosyal güvenlik hakları konusunda farkındalıkları artacaktır. Böylelikle bu gençlerin devlet korumasından ayrıldıktan sonra parayı yönetememe, borca girme, sosyal hayatta ve iş hayatında sorunlar yaşama, hatalı beslenme, yanlış ilaç ve madde kullanma, hayata anlam katamama, başına gelen sorunlardan devleti ve diğer kişileri sorumlu tutma, sağlık ve sosyal güvenlik haklarını uygun şekilde kullanamama gibi sorunların azaltılmasına katkı sağlanmış olacaktır. En nihayetinde bu sorunların azaltılmasıyla birlikte devlet korumasında yetişen gençlerin sosyal hayata uyumları kolaylaşacaktır" şeklinde konuştu.

Gençlerin para harcama konusunda eğitilecek olmalarını önemseyen Vali Çomaktekin, toplumla bütünleşme ve kaynaşmaları konusunda düşünülen çalışmadan dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile Amasya Yurtayder yöneticilerini kutladı.

Amasya Yurtayder'in en büyük projesinin derneklerini kurmak olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Özdemir de, bununla birlikte başarılı çalışmalara imza atan dernek üyelerinin yurtta kalan çocuklara rol model olduklarını söyledi.

Yurt Çocukları Para Yönetimi Eğitimi Alacak

Yurt Çocukları Para Yönetimi Eğitimi Alacak

Yurt Çocukları Para Yönetimi Eğitimi Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim