• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Yüreğirli Çiftçiyi Rahatlatacak Köprü

Yüreğirli Çiftçiyi Rahatlatacak Köprü
Adana'nın en etkin çiftçi örgütlerinden, Yüreğir Ziraat Odası çiftçilerin şikayetlerine neden olan bir sorunu daha çözüme kavuşturdu.

Adana'nın en etkin çiftçi örgütlerinden, Yüreğir Ziraat Odası çiftçilerin şikayetlerine neden olan bir sorunu daha çözüme kavuşturdu. Yüreğir Ziraat Odası ile İlçe Tarım Müdürlüğü arasında bulunan sulama kanalının üzerine yaptırılan yaya köprüsü, çiftçiyi yazın kavurucu sıcağında, kışın ise yağmur ve çamurda yürümekten kurtaracak.

Yüreğir Ziraat Odası yönetiminin girişimleri sonucu, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından DSİ'ye ait sulama kanalının üzerine yaptırılan yaya köprüsü, kullanıma açıldı. Oda ile İlçe Tarım Müdürlüğü arasındaki mesafeyi yaklaşık 400 metreden 50 metreye düşüren köprü, hem İlçe Tarım Müdürlüğü hem de Ziraat Odası'na gelen çiftçiye büyük rahatlık sağlayacak.

Yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte köprüde incelemelerde bulunan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, köprünün, Oda üyesi 20 bin 500 çiftçi için önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

MESAFE 350 METRE KISALDI

Ziraat Odası'nın bahçesinden İlçe Tarım Müdürlüğü'nün bahçesine uzanan köprünün, iki kurum arasında yürümek zorunda kalan çiftçiyi yazın kavurucu sıcaklardan, kışın ise yağmur ve çamurdan kurtaracağını belirten Doğan, "Yönetimimizin girişimleri sonucu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan köprü, kurumlar arasındaki yürüme mesafesini 350 metre kısalttı. Artık Odamıza gelen üyemiz, kanalın karşısındaki kuruma gitmek için yüzlerce metre yürümek ya da aracını kullanmak zorunda kalmayacak. Aynı durum, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Odamıza gelecek çiftçimiz için de geçerli" dedi.

Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan, Adana Büyükşehir Belediyesi Siyasi Danışmanı Fikret Doğan başta olmak üzere, köprünün yapımında emeği geçen herkese çiftçiler adına teşekkür ettiğini belirtti.

Yüreğirli Çiftçiyi Rahatlatacak Köprü

Yüreğirli Çiftçiyi Rahatlatacak Köprü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim