• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Yüreğir’de Engellilere E-kpss Kursu

Yüreğir’de Engellilere E-kpss Kursu
Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde açılan kurstan Adana'daki bütün engelliler yararlanıyor.

Yüreğir Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik E-KPSS kursu açtı.

Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde açılan kurstan Adana'daki bütün engelliler yararlanıyor.

Kursa katılan öğrenciler, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret etti.

Çelikcan, yaptığı açıklamada, herkesin birer potansiyel engelli olduğunu belirterek, "Bir kaç dakika sonra başımıza ne geleceği belli değil. Engelli vatandaşlarımız da toplumumuzun birer parçalarıdır. O insanları iyi anlamak lazım. Kendimizi o insanların yerine koymamız lazım. Geçmişe baktığımızda engellilerimizin bir yasası yoktu. Hükümetimiz 2005 yılında bir yasa çıkartarak engelli vatandaşlarımızın da haklarını koruma altına aldı. Çıkartılan bu yasa ile engelli vatandaşlarımıza birçok haklar ve öncelikler tanındı. Sıkıntısı olan vatandaşlarımıza devletimiz ve belediyelerimiz el uzatıp, onların yaşamlarını kolaylaştırıyor. Biz de bu kapsamda engellilerimize yönelik bu çalışmayı başlattık. Vatandaşlarımızın evlerinden alıp Kültür Evlerimizde etkinliklere katılmalarını sağlayıp tekrar evlerine bırakılmalarını sağlıyoruz. Daha önceki yıllarda ise engelli vatandaşlarımıza yönelik çeşitli kurslar açarak onları bulundukları ortamdan çıkarıp birbirleriyle kaynaşmalarını ve sosyalleşmelerini sağladık." dedi.

"EVLERİNDEN ÖZEL ARAÇLA ALIYORUZ"

Engellilere yönelik E-KPSS kursu açılması konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Çelikcan, "Engelli vatandaşlarımız kurs boyunca özel araçla hafta sonu evlerinden alınıp, evlerine bırakılarak kursa katılımları kolaylaştırılıyor. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandıracak ve üretken hale getirecek etkinlikler hepimizin öncelikli görevlerinden biri olmalıdır. Gelişmiş toplum engellisine sahip çıkan toplumdur. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra aynı zamanda bir insanlık görevidir" şeklinde konuştu.

Öte yandan açılan kursta Türkçe, Matematik, Tarih ve Coğrafya dersleri veriliyor. Kurs sabah 08.30 ile 15.00 saatleri arasında devam ediyor. Engelli vatandaşlar Nisan ayına kadar eğitime devam edecekler.

Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde E-KPSS kursuna katılan vatandaşlar yapılan bu hizmet dolayısıyla Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür etti. Başkan Çelikcan'ı makamında ziyaret eden öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Bizler istediğimiz her dershaneye gidip gelemiyorduk. Başkanımızın bize sunduğu imkan sayesinde evimizden alınıp, engelli koordinasyon merkezini gelip eğitimimizi görüp tekrar evlerimize bırakılıyoruz. Çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dediler.

Yüreğir’de Engellilere E-kpss Kursu

Yüreğir’de Engellilere E-kpss Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim