• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Yüreğir Kültür Evlerinden Eğitime Katkı

Yüreğir Kültür Evlerinden Eğitime Katkı
Yüreğir Belediyesi'nin hizmete açtığı kültür evlerinde çocuklara yönelik okul öncesi eğitim veren çocuk eğitimi ve etkinlikleri sınıfları da hizmete...

Yüreğir Belediyesi'nin hizmete açtığı kültür evlerinde çocuklara yönelik okul öncesi eğitim veren çocuk eğitimi ve etkinlikleri sınıfları da hizmete açıldı.

11 kültür evinin tamamında sabahçı ve öğlenci olarak hizmet veren çocuk eğitimi ve etkinlikleri faaliyetlerinden aileler ücretsiz olarak faydalanıyor.

Kültür evlerini yapmaktaki asıl amacın her alanda eğitime katkı sağlamak olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, buralardan her yaştan insanın faydalandığını belirtti. Bütün olumsuzlukların ancak eğitimle önüne geçileceğini belirten Çelikcan, "Okul öncesi eğitim, çocuklarımızın en hızlı ve duyarlı dönemine denk gelen dönemdir. İlk eğitim ve yaşanılan deneyimler, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır. Biz de bu amaçla çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlamak için çalışıyoruz, eğitime de büyük önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Okul öncesi eğitimin birçok faydası olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Çocuklarımızın zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişimlerinin yüzde 70'i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Bu dönem çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği, biçimlendiği dönemdir. Bu dönem içerisinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Okul öncesi eğitim alan çocukların, okula devam oranı ve okul başarısının daha yüksek olduğu yapılan araştırmalarla ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Yüreğir'de hizmete açtığımız 11 adet kültür evimizde çocuk eğitimi ve etkinlikleri sınıflarını hizmete açtık ve sabahçı ve öğlenci olmak üzere 2 devre halinde ve bazı kültür evlerimizde 2 sınıf olmak üzere eğitimlerini sürdürmektedirler. Ailelerin buralara ilgi göstermesi, çocuklarını göndermeleri bizleri mutlu ediyor. Yüreğir'de bu anlamda çok büyük bir eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum" dedi.

Yüreğir Kültür Evlerinde açılan çocuk eğitimi ve etkinlikleri sınıflarından 4-6 yaş arası öğrencilerin faydalandığını belirten Başkan Çelikcan, şunları kaydetti:

"Bu sınıflarımızdan kültür evlerimize eğitim görmeye gelen ailelerin yanı sıra bütün vatandaşlarımız faydalanmaktadır. Bu etkinlikleri Yüreğir Belediyesi koordinatörlüğünde, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak yürütüyoruz. Bu kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Aileler çocuklarını bu sınıflara bırakarak kültür evlerimizdeki bütün etkinliklerden faydalanmaktadır."

Yüreğir Kültür Evlerinden Eğitime Katkı

Yüreğir Kültür Evlerinden Eğitime Katkı

Yüreğir Kültür Evlerinden Eğitime Katkı

Yüreğir Kültür Evlerinden Eğitime Katkı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim