• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Yüreğir Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım

Yüreğir Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Suriye'nin ve Rusya'nın sürekli saldırılarına maruz kalan ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Suriye'nin ve Rusya'nın sürekli saldırılarına maruz kalan ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Bayırbucak Türkmenlerine 2 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi. Yardım kararı Yüreğir Belediye Meclisince ortak alındı.

Bayırbucak Türkmenleri'nin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 2 bin battaniye, bin yatak ve bin yastıktan oluşan yardım malzemelerinin yüklenmesine eşlik etti ve yardım malzemelerini uğurladı. Yüreğir halkının verdikleri desteklerle bu yardımın gerçekleştiğini belirten Başkan Çelikcan yardım TIR'larını uğurladı.

Geçmişte, hükümet tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımların önünün kesilmek istendiğini belirten Başkan Çelikcan şöyle konuştu:

"Ben buradan bu yardımları engellemek isteyenlere bir mesaj vermek istiyorum. O insanlar Türkiye'den alacakları yardımlarla ayakta kalabilecekler, kendilerine yapılan bu zulümlere karşı dimdik mücadele verebileceklerdi. Hükümetimiz tarafından yapılmak istenen bu yardımı engelleyenler ihanet içindedirler. Biz Yüreğir Belediyesi olarak Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize 2 TIR dolusu insani yardım malzemesi göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmen kardeşlerimiz hiç bir suça bulaşmamalarına karşın hem Rusya, hem Suriye burada akılamaz saldırı yöntemleriyle kardeşlerimize işkence ve zulüm yapmaktadırlar. Bulunduğu jeopolitik konum gereği Rusya ve Suriye Türkmen kardeşlerimizi bulundukları bölgeden sürmek istemektedirler. Hem Rusya, hem Suriye insanlık suçu işlemektedir. 10. ve 11. yüzyıllarda bu bölgeye yoğun Türk göçlerin gerçekleştiği Suriye'nin yönetimi, 1516'dan sonra Osmanlı Devleti'ne geçmiş ve bölge 1918 yılına kadar kesintisiz olarak 402 yıl boyunca Türklerin hakimiyeti altında kalmıştır. Bu dönemde Suriye'de Türkmen yerleşimi artarak devam etmiş ve bölgede önemli bir Türk nüfusu oluşmuştur. Suriye'de yaşayan Türkmen kardeşlerimiz mücadelelerini sürdürdükçe bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Biz her zaman Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Yüreğir Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım

Yüreğir Belediyesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim