• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Yüreğir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Yüreğir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci
Yüreğir Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında yürütülen toplu sözleşmede mutlu sona ulaşıldı.

Yüreğir Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında yürütülen toplu sözleşmede mutlu sona ulaşıldı.

Yapılan görüşmeler sonucunda 124 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde maaşlara birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 zam yapılacak.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel, sendika yöneticileri, başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Törende işçilerle birlikte yemek yiyen Başkan Çelikcan imkanları sonuna kadar zorlayarak verebilecekleri en iyi rakamı vermeye çalıştıklarını belirtti. Göreve geldikten sonra çalışan, emek veren, alın teri döken hiç kimsenin aşıyla, işiyle uğraşmadıklarını belirten Çelikcan "Hiç kimsenin siyasi görüşüne, ırkına, mezhebine bakmadan, herkesi yaptığı işe göre değerlendirdik. Arkadaşlarımızla huzur içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüreğir Belediyesi olarak çalışanlarımıza memur maaş artışlarının üzerinde bir artış sağlayarak sözleşmemizi imzaladık. Bol keseden ben veririm diyen yalan söyler. Gönül ister ki daha fazlasını verelim ama belediyemizin imkanları kısıtlı. Hem borç ödüyoruz, hem yatırım yapıyoruz. Eğer göreve geldiğimizde popilist davranıp ekonomik dengeyi sağlayamasaydık şu anda batık, borcunu ödeyemeyen, personelin maaşını veremeyen bir belediye olurduk. Ama çok şükür şimdi vergi borcumuz yok, ancak yapılandırılmış taksitlerini ödediğimiz sosyal güvenlik borcumuz bulunmaktadır. Bunları da bitirdiğimiz zaman ekonomik olarak da daha iyi durumlara geleceğiz. 7 yıldan bu yana Yüreğir'de hiç kimsenin maaşının ödenmesinde aksama olmamıştır. İşçimiz alın teri kurumadan emeğinin karşılığını almışlardır. Biz istiyoruz ki yatırım da yapalım, çalışanımızın da maaşını gününde ödeyelim. Çok şükür bunu da bu güne kadar başarıyla sürdürdük. Sürdürmeye de devam edeceğiz. Yapılan sözleşme hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda belediyemizin imkanları daha iyi olacak ve biz de imkanlarımız ölçüsünde daha fazla verebilelim" şeklinde konuştu.

Hizmet İş Sendikası Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel ise yapılan sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını temenni etti. İyi niyetli olarak yapılan görüşmeler sonucunda her iki tarafında iyi niyetli olarak çalışmaları sürdürdüğünü bunun sonucunda mutlu sona ulaşıldığını belirterek "Yapılan sözleşme tüm üyelerimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

124 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde maaşlara birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 zam yapılacak. Sosyal yardımlara ise birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 10, ikinci 6 ay için ise yine yüzde 10 zam yapılacak. Kıdem zammına 10 kuruş zam verilirken, ek madde olarak 3 TL yol yardımı verildi. 2. yıl ise gerçekleşecek olan enflasyon oranında ücret zammı verilecek.

Yüreğir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Yüreğir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Yüreğir Belediyesi’nde Toplu Sözleşme Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim