• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yunusemre’den Üreticilere 20 Bin Fidan

Yunusemre’den Üreticilere 20 Bin Fidan
Kırsal kalkınma hamleleriyle Yuntdağı'nda organik tarım ve besiciliği geliştirmeyi hedefleyen Yunusemre Belediyesi, "Meyveciliği Geliştirmesi Projesi" kapsamında...

Kırsal kalkınma hamleleriyle Yuntdağı'nda organik tarım ve besiciliği geliştirmeyi hedefleyen Yunusemre Belediyesi, "Meyveciliği Geliştirmesi Projesi" kapsamında üreticilere 20 bin fidan dağıttı.

Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda üreticileri rahatlatmak amacıyla çalışmalarda bulunmaya devam ediyor. Bir taraftan organik tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile süt toplama merkezleri açan Yunusemre Belediyesi diğer taraftan fidan dağıtımı gerçekleştiriyor. Belediye Muradiye ek hizmet binasında düzenlenen törenle üreticilere ceviz, badem, antep fıstığı, nar ve zeytin fidanı dağıtımı yaptı. Etkinliğe; Yunusemre Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Mustafa Dandin ve İdris Avşar, Yunusemre İlçe Tarım Müdürü Engin Kurt, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, geçen yıldan bu yana toplam 45 bin fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"10 YIL SONRA YUNTDAĞI TARIMIN MERKEZİ OLACAK"

Başkan Çerçi, üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Bundan 10 yıl sonra tarımda Yuntdağı bölgesini geliştirirsek çok ciddi bir potansiyele sahip oluruz. Kırsal alanlarda yapılacak her türlü faaliyetler de bizlerin görevi. Bir taraftan TOKİ ve Kentsel Dönüşüm çalışmaları ve rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal hizmet çalışmalarımızı da yapıyoruz. Yuntdağı'nda bulunan arazilerimize soğuğa dayanıklı badem ceviz gibi fidanlarımızı dikerek bu noktaları organik tarım havzası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Organik tarım ve hayvancılığı destekliyoruz. Açtığımız Süt Toplama Merkezleri ile üreticilerimizi rahatlatıyoruz. Bundan 10 sene sonra tarımda Yuntdağları bölgesini geliştirirsek çok ciddi bir tarım alanı haline getiririz. Yunusemre Belediyesi olarak, "Meyveciliği Geliştirme Projemiz" ile Yuntdağı bölgesindeki çiftçilerimize iklim şartlarına ve arazi yapısına uygun olarak belirlenen 6 bin adet ceviz, 5 bin 500 badem, 2 bin 500 antep fıstığı, 5 bin zeytin ve 700 adet nar olmak üzere yaklaşık 20 bin fidanı dağıttık" dedi.

Yunusemre Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu ise Yunusemre Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları takdirle yakından takip ettiklerini belirterek, "Yapılan çalışmalar ve dikilen fidanlar yıllar sonra büyük fayda sağlayacak. Bu fidanlar 6-7 yıl sonra kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye gelir. Yunusemre'deki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yıllar sonra yeşil çiftçisi mutlu bir Yuntdağı görecektir. Bu dağıtımda emeği geçenlere çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban ise üreticilerin Mayıs ayına kadar fidan dikimi gerçekleştirmelerinin gerektiğine dikkat çekti. Çoban, "Haziran ayında dikim yapıldığı zaman kuruma olmaktadır. Üreticilerimiz verim almak istiyor ise ağaçlarımızı hemen dikmeleri gerekmektedir. Yunusemre Belediyesi kırsalda üreticilik yapan vatandaşlarımızı desteklemektedir. Toplamda 45 bin fidan dağıtımı yaptık. Belediye Başkanımız bizler için şanstır. Fidan dağıtımı bizler için asli bir görev olmamasına rağmen Yunusemre Belediye Başkanımız üreticilerimizi desteklemektedir" şeklinde konuştu.

Fidanlarını teslim alan üreticiler de desteklerinden dolayı Başkan Çerçi ve ekibine teşekkür etti.

Yunusemre’den Üreticilere 20 Bin Fidan

Yunusemre’den Üreticilere 20 Bin Fidan

Yunusemre’den Üreticilere 20 Bin Fidan

Yunusemre’den Üreticilere 20 Bin Fidan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim