• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Yunusemre’den Organ Bağışına Destek

Yunusemre’den Organ Bağışına Destek
Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle organ bağış oranlarının arttırılması için hayata geçirilen "Cansuyum Olur musun?" projesinde eğitimler başladı.

Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle organ bağış oranlarının arttırılması için hayata geçirilen "Cansuyum Olur musun?" projesinde eğitimler başladı. Yunusemre Belediyesi Lokali'nde düzenlenen seminerde organ bağışının önemi anlatılırken; belediyede ilk organ bağışını Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar yaptı. Avşar, vatandaşlara projeye destek verme çağrısında bulundu.

Yunusemre Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İl Sağlık Müdürlüğü'nün destekleri Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman'ın koordinasyonuyla başlatılan "Cansuyum Olur musun?" isimli sosyal sorumluluk projesiyle organ bağışının arttırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Yunusemre Belediyesi Lokali'nde belediye çalışanları ile ilçede bulunan okul ve kurum temsilcilerine organ bağışının önlemi anlatıldı. Eğitime Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel de katıldı.

90 BİN HASTA ORGAN BAĞIŞI BEKLİYOR

Projenin mimarı Uzm. Dr. Ümit Atman, ülkemizde organ bağışının oldukça düşük olduğunu dile getirirken, hayata geçirdikleri projeyle amaçlarının organ bağış bilincinin yerleşmesine, gelişmesine ve artmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Türkiye'de yaklaşık 90 bin kişinin organ beklediğine dikkat çeken Dr. Atman sağlıklı olan her kişinin organ bağışında bulunabileceğinin altını çizdi. Organ bağışında çekincelere neden olan söylentilere de yanıt veren Ümit Atman, dinen organ bağışının caiz olduğunu da sözlerine ekledi.

BİR GÜN SİZ DE ORGAN BAĞIŞINA İHTİYAÇ DUYABİLİRSİNİZ

Seminere katılanlara seslenen Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar da Türkiye'de organ bağış oranının çok düşük olduğuna vurgu yaptı. Yunusemre Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen projeyle organ bağış oranlarını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Avşar, "Ülkemizde organ bağışı yüzde 3. Bu gerçekten çok düşük bir oran. Bu oranlarla dünya ülkeleri sıralamasında çok alt sıralardayız. Bu oranı yukarı çekmek durumundayız. Ülkemizde organ bekleyen binlerce hasta var. Organ bağışında bulunarak onların yaşama tutunmalarını sağlayabiliriz. Bir gün bizim de organ bağışına ihtiyacımız olacak duruma gelebileceğimizi unutmamak gerekir. Empati yapmamız gerektiğine inanıyorum. Organ bağışında örnek olmalıyız, yakınlarımızı da bu konuda teşvik etmeliyiz. Bu projeye öncülük etmeliyiz." diye konuştu.

İLK ORGAN BAĞIŞINI AVŞAR YAPTI

İdris Avşar, toplantı sonrası belediyede organ bağışında bulunan ilk isim oldu. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin de bir tıp doktoru olarak organ bağışını önemsediğini ifade eden Avşar, belediyede organ bağış kampanyasına yoğun katılım olacağına inandığını aktardı.

Kampanya kapsamında belediye ve kamu çalışanlarına yönelik eğitimlerin 18 Mart tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.

Yunusemre’den Organ Bağışına Destek

Yunusemre’den Organ Bağışına Destek

Yunusemre’den Organ Bağışına Destek

Yunusemre’den Organ Bağışına Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim