• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Yunusemre’den Gençler İçin Proje

Yunusemre’den Gençler İçin Proje
Toplumun geleceği gençleri unutmayan Yunusemre Belediyesi, birbirinden güzel projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Toplumun geleceği gençleri unutmayan Yunusemre Belediyesi, birbirinden güzel projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, katıldığı bir televizyon programında projelerini ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara temaslarını anlattı. Başkent'ten müjdelerle dönen Başkan Çerçi, dev projelerin kısa sürede hayata geçirileceğini duyurdu.

"GENÇLER SPORLA KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTULACAK"

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, topluma yararlı bir birey olması anlamında sporu önemsediklerini kaydeden Başkan Çerçi, Ankara'da yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Gençlerimizi önemsiyoruz. Yağcılar Spor Tesisi Projesi için çalışmalarımız sürüyor. 13 bin metrekare alan üzerine kurulacak güzel bir tesis olacak. Burayı güreş eğitim merkezi olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ciddi bir eğitim ve kamp merkezi tasarlıyoruz. Dosyamızı bakanlığa ilettik. Bakanlıktan da destek arıyoruz. Olumlu bir yanıt gelirse kısa sürede ihaleye çıkacağız. Yine Osmancalı Doğa Sporları Merkezi Projesi için çalışmalarımız sürüyor. 450 dönüm arazinin tahsisini bakanlıktan aldık. Çok büyük bir yatırım. Burada da adrenalin tutkunlarını çekecek 10'a yakın doğa sporunun yer alacağı projemiz için de görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

"7 OKUL BAHÇESİNE SPOR ALANI KURULUYOR"

Geçtiğimiz yıl hayata geçmeyen fakat bu yıl yapılması tasarlanan okul bahçelerinin spor alanlarına çevrilmesi projesi hakkında da bilgi veren Mehmet Çerçi, bu yıl 7 okulda projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Başkan Çerçi, "Geçen yıl 24 okulda bu projeyi hayata geçirmek istedik ama proje ZEKA'da dereceye giremedi. Bundan 20 bin çocuğumuz faydalanacaktı. Yılmadık, bu sene 7 okulumuzu projelendirdik. İlgili kurumların da desteğiyle bunu yapacağız. Bahçesi müsait olan okullarımızda spor alanları oluşturulacak. Buralardan belirli bir saate kadar öğrenciler daha sonra da mahallenin gençleri de kullanabilecek" diye konuştu.

"HOROZKÖYLÜ KADINLAR LOKALLERİNE KAVUŞUYOR"

İlçedeki hanım lokali, gündüz bakım evi, aile yaşam merkezi sayısını yılsonuna kadar 10'a çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Çerçi, Horozköy Hanımlar Lokali'nin de kısa sürede açılacağını ifade etti. Projeyle bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. Tarihi Horozköy Garı'nı yeniden günümüze kazandırdıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: "Tarihi Horozköy Garı'nı değerlendiriyoruz. Bu bina birkaç kere restore edilmiş ama ne yazık ki her defasında da tahrip edildi. Buraya sahip çıkalım istedik, bunu da yaptık. Kısa süre içerisinde de açılışını gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 bin TL'ye mal olan bir proje. Bölgede yaşayan kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız, kurslarımız olacak. Halk Eğitim Müdürlüğümüz bize bu konuda oldukça yardımcı oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kadınlarımız kurs görürken; çocuklar da restore edilerek bahçeye konulacak vagonda eğitim görecek. Merkezimizde güvenlik önlemleri de alınacak. Çocuklarımız için oyun alanı da olacak. Binanın içini kültür sanat merkezi haline getireceğiz. Burada kurslar düzenlenecek"

Yunusemre’den Gençler İçin Proje

Yunusemre’den Gençler İçin Proje

Yunusemre’den Gençler İçin Proje

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim