• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Yunusemre Zabıtası’ndan Pazaryeri Denetimi

Yunusemre Zabıtası’ndan Pazaryeri Denetimi
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Karaköy Pazaryeri'nde etiket denetimi yaptı.

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Karaköy Pazaryeri'nde etiket denetimi yaptı. Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar pazarcıları etiketlere tam kilo fiyatı yazmaları konusundaki uyarısını yinelerken; pazarcılar da pazarlarda seyyar sorununu ortadan kaldıran Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür etti.

Vatandaşın pazaryerlerinde güvenli ve refah bir şekilde alışveriş yapabilmesi için kontrollerini sürdüren Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Karaköy Pazaryeri'nde etiket ve sınır çizgisi denetimi yaptı. Denetime Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar da katıldı. Pazarcıları ürünlerin yarım kilo fiyatı yerine tam kilo fiyatı yazılması konusunda uyaran Şişmanlar, pazarcıların taleplerini de dinledi. Zabıta ekipleri pazar nedeniyle seyyar cenneti haline gelen Çağatay Uluçay Ortaokulu önünü de seyyar satıcılardan arındırdı. Bu çalışma hem pazarcıları hem de velileri ve okul yönetimini sevindirdi.

SEYYARA GEÇİT YOK

Amaçlarının pazaryerlerinde düzeni sağlamak olduğunu aktaran Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, "Özellikle pazarcı esnafımızdan etiketlerine yarım kilo fiyatını değil, tam kilo fiyatını yazmalarını istiyoruz. Yarım kilo fiyat yazdığında vatandaşımız karıştırabiliyor, bu nedenle vatandaşımız ve pazarcılarımız arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Bu tür durumların önüne geçmek adına esnafımızı uyarıyoruz. Pazarcı esnafımız zor şartlar altında hizmet veriyor. Bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yine pazaryerlerinde seyyarla etkin mücadele içerisindeyiz. Yine köyden gelip yetiştirdikleri sebzelerini satmak isteyen vatandaşlarımıza da pazardan yer tahsis ettik. Pazarcılarımızın da bu duruma itirazı yok." diye konuştu.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NE SEYYAR TEŞEKKÜRÜ

Manisa Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Günal da özellikle seyyarla etkin mücadele ettikleri için Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür etti. Günal konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunusemre Belediyemizin yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Hem etiket hem de sınır çizgilerinin denetimini yaptılar. En önemlisi de pazaryerlerimiz sokak aralarında olduğu için özellikle okul önleri seyyar satıcılarının yuvası haline geliyordu. Yunusemre Belediyesi yaptığı denetimlerle bunun da önüne geçerek pazarcılar için büyük bir sorun olan seyyarları ortadan kaldırdı" dedi.

Yunusemre Zabıtası’ndan Pazaryeri Denetimi

Yunusemre Zabıtası’ndan Pazaryeri Denetimi

Yunusemre Zabıtası’ndan Pazaryeri Denetimi

Yunusemre Zabıtası’ndan Pazaryeri Denetimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim