• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Yunusemre, uyum için pedal çevirenleri ağırladı

Yunusemre, uyum için pedal çevirenleri ağırladı
Yunusemre Belediyesi, Uyumuna Pedalla Projesi kapsamında yerli ve mülteci öğrencileri ağırladı.

Yunusemre Belediyesi, Uyumuna Pedalla Projesi kapsamında yerli ve mülteci öğrencileri ağırladı.

Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği tarafından Uyumuna Pedalla Projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Manisalı öğrenciler ile Suriye, İran, Irak, Afganistan ve Mısırlı öğrenciler, Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nden başlayıp, Yunusemre Belediye bahçesine kadar bisiklet sürdü. Yunusemre Belediyesi bahçesinde kendilerini karşılayan Yunusemre Belediye Başkanvekili Arif Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, daire müdürleri, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Metin Çengel ile fotoğraf çektiren öğrenciler, birlikte yemek yiyip şarkılar söyledi.

Öğrencileri konuk etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanvekili Arif Alkan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz ile Türkiye'de bulunan Afgan, Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerin kaynaştırılması anlamında güzel bir etkinlik oldu. Yunusemre Belediyesi olarak her daim öğrencilerimizin yanındayız. Bu tür etkinlikler ile hangi ülkeden olduğu ayırt etmeksizin öğrencilerimizin yanında olacağız." dedi.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Metin Çengel ise etkinliğe ilişkin şunları söyledi: "Devletimiz kapılarını mülteci kardeşlerimize sonuna kadar açıyor. Bizler de projeye katkıda bulunan öğrencilerimiz ile farkındalık oluşturmak için pedal çevirerek projeye katkıda bulunmak istedik. Kardeşlerimize sahip çıkmak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz."

Sığınmacılar ve Göçmenler İle Dayanışma Derneği Çok Yönlü Destek Merkezi Sorumlusu Furkan Evren Sarıbaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Mülteci öğrenciler ile öğrencilerimizi yerel ortaklar ile iş birliği yaparak bir araya getirdik. Öğrencilerimiz nereden geldiğine bakmadan birlikte pedal çevirdiler, beraber yemek yiyerek oyunlar oynayıp şarkı söylediler. Birbirlerinin mutluluğuna ortak oldular. Bu projede emeği geçen Yunusemre Belediyemize ve diğer paydaşlara çok teşekkür ederiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim