• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Yunusemre, kentsel dönüşümle farklı bir görünüm kazanacak

Yunusemre, kentsel dönüşümle farklı bir görünüm kazanacak
Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bakanlığa gönderilen...

Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bakanlığa gönderilen planların yılsonuna kadar onaylanmasını beklediklerini söyledi. Yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Fatih Mahallesi sakinlerine de müjde veren Başkan Çerçi, bu mahalle ile ilgili de kentsel dönüşüm projesi çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Ankara'da temaslarda bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde şehir merkezinin de inşa edileceği kentsel dönüşüm projesinde sürecin hız kazandığını dile getirdi. Bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde imar planlarının yılsonuna kadar onaylanmasını beklediklerini ifade eden Başkan Çerçi, Yunusemre'ye Türkiye'nin en güzel şehir merkezlerinden birini kazandıracaklarını müjdeledi.

"Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız"

Belediye Başkanı Çerçi, "Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerimizi kapsayan iki büyük kentsel dönüşüm projemiz var. Şu anda planlar tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Geçtiğimiz haftalarda da Ankara'ya yaptığımız ziyaretlerde bakanlıkta istişarelerde bulunduk. İstişarelerimizde bize söylenen, planların oldukça güzel olduğuydu. Yepyeni bir şehir inşa ediyoruz. Aylardır uğraşıyoruz. Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Proje tamamlandığında bu bölge Manisa'nın prestij bölgesi olacak. Hedeflerimiz büyük. Gelecek nesiller için gece gündüz çalışıyoruz. Bu projeden bütün vatandaşlarımız fayda görecek. Bizler de böyle güzel bir şehir merkezinin imarında görev aldığımız için gururluyuz. Gelecek nesillerin bizi hayırla yad edecek olması bizim için en önemli motivasyon kaynağı" diye konuştu.

Fatih Mahallesi için çalışmalar başladı

Fatih Mahallesi'nde yıllardır kangren haline gelen imar sorununa da kayıtsız kalmadıklarını aktaran Belediye Başkanı Çerçi, mahalle sakinlerine bir de müjde verdi. Mahallede kentsel dönüşüm için düğmeye bastıklarını duyuran Başkan Çerçi açıklamasını şöyle tamamladı: "Fatih Mahallemize güzel bir kentsel dönüşüm projesi yapmak için çalışmalara başladık. Yoğun bir hazırlık içerisindeyiz, bu bir süreç. Uzun zaman alacaktır. Projemizin detayları netleşmeye başlayınca mahallelimizle paylaşıma açacağız."

Yunusemre, kentsel dönüşümle farklı bir görünüm kazanacak

Yunusemre, kentsel dönüşümle farklı bir görünüm kazanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim