• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Yunusemre Belediyesi’nden Parklara Kedi Ve Köpek Evleri

Yunusemre Belediyesi’nden Parklara Kedi Ve Köpek Evleri
Yunusemre Belediyesi, sokak hayvanlarının kışın soğuktan, yazın aşırı sıcaktan korunması amacıyla kedi ve köpek evleri yaptırdı.

Yunusemre Belediyesi, sokak hayvanlarının kışın soğuktan, yazın aşırı sıcaktan korunması amacıyla kedi ve köpek evleri yaptırdı. Geri dönüşüm materyallerinden oluşturulan evler, ilçedeki parklara monte edilecek.

Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyen Yunusemre Belediyesi, kedi ve köpek evleri oluşturdu. PAGDER firmasının hiçbir ücret almadan geri dönüşüm materyallerinden tasarladığı evler, belediyeye teslim edildi. Kedi ve köpek evlerini inceleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, evlerin hangi noktalara monte edileceği konusunda Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan'dan bilgi aldı. Çalışma hakkında bilgi veren Halil İbrahim Özcan, evlerin sayısını önümüzdeki dönemde arttırmayı planladıklarını kaydederek, "Geçtiğimiz aylarda PAGDER firmasıyla imzaladığımız protokol sonucunda belediyemize 20 köpek, 15 kedi evi teslim edildi. Kedi ve köpek evlerini Yunusemre Belediyesi sınırları içerisinde belirlediğimiz parklara monte edeceğiz. Bu evler tamamen geri dönüşüm maddelerinden oluşuyor. Bu yönde talepler de var. Kedi ve köpek evlerimizin sayılarını önümüzdeki dönemde arttıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Çerçi de hayvanların yaşama haklarına dikkat çekti. Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) üyeleriyle pek çok konuda koordineli çalıştıklarını aktaran Başkan Çerçi, "Belediyemiz bu konuda oldukça hassas. Sokak hayvanları aşırı sıcak ve soğuk havalarda barınacak yer bulamıyorlar. Sloganımızda da dediğimiz gibi onlar bize emanet, sahipsiz değiller. Hayvanların hem çevreye zarar vermesini önlemek hem tabiat şartlarından ve insanlardan zarar görmesini önlemek amacıyla bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Hiçbir ücret alınmadan yapılan bu kedi ve köpek evleri için PAGDER firmamıza teşekkür ediyorum. Sayısı şu an 35 olan kedi ve köpek evini ilçemizdeki belirli noktalarına monte edeceğiz" diye konuştu.

HAKDEM üyelerinden Cemile Öztürk ise Yunusemre Belediyesi'ne gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederken; evlerin sayısının arttırılmasını istedi.

Yunusemre Belediyesi’nden Parklara Kedi Ve Köpek Evleri

Yunusemre Belediyesi’nden Parklara Kedi Ve Köpek Evleri

Yunusemre Belediyesi’nden Parklara Kedi Ve Köpek Evleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim